Haberler

Ayvalık'ta Gençer Coşkusu

Ayvalık’ta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer ve ekibi, 30 Mart yerel seçimleri öncesi ilçeyi karış karış dolaşıyor.

Ayvalık'ta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan adayı Rahmi Gençer ve ekibi, 30 Mart yerel seçimleri öncesi ilçeyi karış karış dolaşıyor. Gençer, Ayvalık'ın turizm pastasından aldığını hak etmediğini, eksikliklerinin gidererek yatırım hamlesinin başlatılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Ayvalıklı hemşerilerinin büyük ilgisi ile karşılanan Gençer, başkan seçildiği takdirde yapacakları çalışmaları anlattı.

Halkın bu ilgisine minnettar olduğunu belirten Rahmi Gençer, "Seçildiğimiz takdirde ilçemizi halkımızla beraber idare edeceğiz. Cunda Adası'nın iç turizmde olduğu gibi dış turizmde de paryalan yıldızı olması için her türlü çalışmayı hemen başlatacağız. İşsizlikle mücadele edeceğiz. Halkımızın ekonomik refahını için projelerimiz hazır. Turizmde Ayvalık'ın hak ettiği yerde olabilmesi için sektör temsilcileriyle el ele verecek ve halkımızın da desteğiyle turizm pastasından hak ettiğimiz payı ilçemize kazandıracağız" dedi.

Gençer şunları söyledi:

"Türkiye'ye en çok yabancı turist Avrupa'dan geliyor. Avrupa'dan gelen turist ise çok kısa sürede konaklayacağı tesise ulaşmayı istiyor. Ama şimdi bizim Edremit'teki Kocaseyit Havaalanı uluslar arası bir statüye hızla getiriliyor. Bu havaalanı iki yıl içerisinde tam anlamıyla hayata geçmiş olacak. Bu yüzden de önümüzde iki yıllık bir süreç var. Bu iki yıllık süreçte Ayvalık'ı buna hazırlamamız gerekiyor. Ayvalık'ı daha mutlu, daha refah ve daha turizme uygun bir hale getirmemiz gerekiyor ki; bu yabancı turist pastasındaki en büyük payı biz alabilelim. Çünkü Ayvalık'ta turizm alanında çok fazla çeşitlilik var. Ayvalık tam anlamıyla açık hava müzesi gibi bir yer. Bu güzel ilçede turizm için müthiş bir plaj imkanı var. Mesela yaklaşık 8 kilometrelik Sarımsaklı plajları buna en güzel örnektir. Bunun yanı sıra Ayvalık Adaları Tabiat Parkı adını taşıyan Türkiye'nin en büyük tabiat parkı Ayvalık'ta. Bu parkın içerisinde 22 tane de ada var. Kısacası Ayvalık coğrafi olarak da birçok zenginliği bünyesinde barındırıyor. Bizim ise bu anlamda yapacağımız, mevcut turistik tesislerimizi biraz daha yenilemek, bunun yanında çevre düzenlemelerini daha modern bir anlayışla yenilemek, özellikle yaz döneminde kendini iyiden iyi gösteren trafik sorununu çözmek, alt yapı sorunlarını tamamen bitirmek ve tüm bunların yanı sırada sokak çalışmaları yapmaktır.

Buda özellikle eski kenti içinde, cephe yenilemesinden başlayıp, sokak aydınlanması ve bu sokaklarda döşenecek parke taşlarına varıncaya kadar eksikliklerin tamamlanmasından geçiyor. Ayvalık'ın meydanlarının düzenlenmesi gerekiyor. Örneğin At arabacılar meydanı, Cunda'da pazarın kurulduğu meydan gibi irili ufaklı meydanların turizme katılması gerekiyor. Ayvalık'ı gezip görmek isteyen insanlara; ilçe merkezindeki eşsiz mimari yapının içerisinde, trafiksiz ve rahat rahat dolaşabilecekleri, kendilerini mutlu hissedebilecekleri yerler sunmalıyız. İşte bu yüzden de önümüzdeki süreci Kocaseyit Havaalanının tam kapasiteyle uluslar arası havaalanı haline dönüştürülmesi için başlayan süreçte, bizde Ayvalık'ımızda turizm açısından bahsettiğim eksikliklerimizi mutlaka tamamlamak zorundayız. Bundan ilçe esnafımız kazanacak" - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Rahmi Gençer Cunda Adası Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title