Haberler

Ayvalık'ta Geleneksel Aima Yemeği Coşkusu

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Uluslar arası Müzik Akademisinin (AİMA) her yıl düzenlenen geleneksel yemeğinin 8.si önceki akşam gerçekleştirildi.

AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali öncülüğünde, akademi binasında düzenlenen geceye; Almanya'nın eski Çevre ve Bayındırlık Bakanı ve halen Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından nükleer santrallerin kapatılması konusunda tavsiyelerde bulunmak amacıyla oluşturulan Etik Komisyonu Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Klaus Töpfer'in yanı sıra; Afganistan Kralı Emanullah Han'ın kızı Prenses Naciye, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un eşi Dilek Cindoruk, ünlü işadamı Halil Bezmen'in eski eşi Rengin Suar, 1970'li yıllarda Adalet Partisinden Köy İşleri ve Kooperatifler Bakanlığının yanı sıra Merkez Bankası Başkanlığı görevlerinde bulunan İsmail Hakkı Aydınoğlu, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, İşadamı Mustafa Kürşat, İlçede Kültür ve Sanat alanında yoğun emekler harcayan hayırsever Aysel Namlı, Ressam Fügen Leman ve çok sayıda seçkin davetli grup katıldı. Gecede; Ufuk Çağlar, Ertuğrul Şentürk, Selen Kesova ve Ayça İçen tarafından oluşturulan Grup Cabeceo birbirinden güzel nostaljik müzikleriyle dikkatleri üzerinde topladı.

AİMA yöneticilerinin de hazır bulunduğu gecede, AİMA yöneticilerinden Fatma Kürşat'ın kendi elleriyle hazırladığı birbirinden leziz yemekler davetlilere ikram edildi. AİMA yöneticilerinden ve CHP'den Ayvalık Belediye Başkanlığına aday adaylığını 29 Ağustos'ta açıklaması beklenen ATO Başkanı Rahmi Gençer ile işadamı Mustafa Kürşat'ın da kendi elleriyle davetlilere yaptıkları ikramlarla dolu gecede; davetlilerin yemek sonrasında vals ve tango dansları yapmaları geceye damgasını vurdu.

AİMA BAŞKANI ALİ, MEMNUN

Bu yıl 8. si düzenlenen AİMA'nın geleneksel yemeğinde davetlilerle tek tek ilgilenen AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali, yaptığı açıklamada, "Kurulduğumuz ilk günden bu yana bizlere desteklerini esirgemeyen seçkin dostlarımızın katkılarıyla bugünlere geldik. Bu yıl 8.sini düzenlediğimiz geleneksel yemeğimizde yine tüm dostlarımızla birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Gecede AİMA'nın üstün yetenekli öğrencilerinin klasik müzik severler için hazırladıkları albümlerin yanı sıra tşört ve el çantalarının da satışa sunularak akademiye gelir sağlanmaya çalışıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rahmi Gençer Filiz Ali Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title