Haberler

Ayvalık'ta Engelliler Tüplü Dalış Yaptı

Güncelleme:

Turizm Haftası kapsamında Sakarya'dan Ayvalık ilçesine gelen 12 engelli, tüplü dalış etkinliğine katıldı.

Ayvalık Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının organizasyonuyla ilçeye gelen Sakarya Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü üyesi 12 engelliye, dalış öncesi uzmanlar tarafından kısa süreli eğitim verildi.

Eğitimin ardından Ayvalık Kaymakam Vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, eğitmen Recep Şen ile engelliler, dalış okullarına ait iki tekneyle denize açıldı. Yavuz ve beraberindekiler daha sonra tüplü dalış gerçekleştirdi.

Yavuz, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez bir tüplü dalışa katıldığını bildirdi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bisiklet turları da organize edeceklerini belirten Yavuz, "Bisikletlerle Ayvalık merkezden Cunda Adası'na gideceğiz. Ayvalık'ı bu şekilde dünyaya yansıtacağız. Ayvalık Tabiat Parkı'nda yürüyüş düzenleyeceğiz. Ayvalık'ın güzelliklerini sanal ortamda değil gerçek ortamda yaşayarak göstermek amacındayız" dedi.

Gençer de organizasyondan çok keyif aldıklarını söyledi.

Ayvalık'ın su altının da çok güzel olduğunu dile getiren Gençer, şöyle konuştu:

"Serbest dalışçıyım. İlk defa tüple daldım. Hocalarıma teşekkür ederim. Bu, Ayvalık için çok özel etkinlikti. Su altı turizmi pastasından ilçemizin hak ettiği payı alabilmesi için bu tür organizasyonları önemsiyorum. Buraya batıklar batırmamız lazım. Deniz dibini dalış turizmi için renklendirmemiz lazım. AramızdaSakarya'dan gelen engelli arkadaşlarımız var. Onlar su altında engelsiz bir dünya yaşıyor. Cesaretleri için onları kutluyorum. Yaz sezonu umarım bereketli olur. Şehrimizi yaza hazırlıyoruz. Belediye olarak yeni ve heyecanlıyız. Bizim için güzel bir başlangıç oldu."

Sakarya Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Selim Özen ise Sakarya'daki bedensel engellilerin, yaşamın içinde herkesle eşit koşullarda var olabilmesi için projeler yürüttüklerini anlattı.

Dalışa katılan engellilerin bundan büyük keyif aldığını vurgulayan Özen, "12 bedensel engelli bireyimize yüzme ve dalış eğitimleri verildi. Aynı zamanda su altı deniz yaşamını fotoğraflayarak farklı deneyimler kazandık. Çok mutluyuz" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Rahmi Gençer Naif Yavuz Sakarya Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title