Haberler

Ayvalık'ta Dalış Sezonu Açıldı

İrili ufaklı 24 adası ve kırmızı mercanlara sahip önemli noktaları bulunan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde dalış sezonu başladı.

Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Halk Oyunları Teknik Kurul Üyesi Alparslan Ünveren ve bazı daire müdürleri, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında sezon açılışı için Körfez Dalış Okuluna ait bir tekneyle denize açıldı.

Nazlı ve beraberindekiler, Güneş Adası açıklarında kırmızı mercanların bulunduğu noktaya dalış yaptı.

Ünveren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun ilk dalışı olması nedeniyle Ayvalık'a geldiklerini söyledi.

Etkinliğin çok güzel geçtiğini belirten Ünveren, "Muhteşem bir güzellik, harika bir dalış oldu. Bu, benim için ilk deneyimdi ama fevkalade bir şey. Su altı farklı bir dünya. İnanılmaz bir doğa vardı. Çok keyif aldım. Bunun böyle olduğunu bilmiyordum ama açıkçası inanılmaz yerdeydik. Umarım bundan sonra da devamı gelecektir inşallah. Ayvalık, fevkalade bir doğa harikası" diye konuştu.

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu da herkesi Ayvalık'ta dalış yapmaya, su altındaki büyüleyici güzellikleri görmeye davet etti.

Ayvalık'ın dalış turizminde bir marka şehir olmasını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Hamzaoğlu, bu güzelliklerin dünyaca bilinmesi gerektiğini dile getirdi.

Dalış eğitmenlerinden Nihat Akgöl, kırmızı mercanları gördüklerini anlatarak, "Daha önce bu konuda hiç deneyimi bulunmayan arkadaşlarımıza güzel dalışlar yaptırdık. Ayvalık'ta su altı çok zengin. Bunu tüm dünyada bilen bir sürü dalgıç var. Herkesi Ayvalık'a bekleriz" ifadesini kullandı.

Kemal Çalışkan ise kazasız, belasız, sorunsuz, herkesin mutlu olduğu bir sezon diledi.

Dalma sayısının her gün katlanarak arttığını kaydeden Çalışkan, "Suyun altına inen bir kişi kesinlikle bunu mutlu bir şekilde arkadaşlarına anlatıyor. Anlattığı arkadaşlardan bilenler derecelerini yükseltmek, bilmeyenler de su altı nasıl bir dünya diye denemek için buraya geliyor. Eminim bu yıl, geçen yıldan çok daha fazla bir potansiyel olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Rahmi Gençer Namık Kemal Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title