Haberler

Ayvalık'ta Babalar Gününde Duygusal Gösterim

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Tiyatro Topluluğu tarafından Babalar Günü nedeniyle sergilenen ‘Adım Zeynep’ adlı oyun izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Tiyatro Topluluğu tarafından Babalar Günü nedeniyle sergilenen 'Adım Zeynep' adlı oyun izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Okulun İngilizce Öğretmeni Yurdaer Altınöz'ün yazıp yönettiği dramatik oyunda; okulun 6 ve 7. Sınıf öğrencileri; Beyzanur Aksaç, Bartu Ziyansız, Rabia Gözcan, Metin Alperen Uçan, Ayca Işıl Işık, Ceren Elibol, Kaan Eskikalcı, Asrın Özgül, Metin İzmir ve Ece Timoçin sergiledikleri performansla izleyenlere oldukça duygusal anlar yaşattılar.

Güneydoğu'da şehit olan Balıkesirli Erol Şeref adlı üsteğmenin kızı Zeynep'in yanı sıra ailesinin yaşadıkları duygusal gerçekliklerin büyük bir başarıyla kurgulanıp, sahnelendiği oyun sonrasında izleyenlerin sahnedeki oyuncuları nemli gözlerle dakikalarca ayakta alkışlaması dikkatlerden kaçmadı.

Tiyatro gösteriminin ardından anlamlı bir konuşma yapan oyunun yazar ve yönetmeni Yurdaer Altınöz, izlediği şehitlerle ilgili bir belgesel de bir şehit kızının babasının ay-yıldızlı bayrakla sarılı tabutuna sarılarak, "Bir kez olsun parka gidebilseydik. Bir kez de olsa salıncakta sallanabilseydik babamla. Ama olmadı işte." Sözlerinin kendisini derinden yaraladığı için bu oyunu yazma gereğini hissettiğini kaydetti.

Altınöz yaptığı konuşmada, "Bir kez olsun parka gidebilseydik, bir kez de olsa salıncakta sallanabilseydik babamla. Ama olmadı işte.' diyen şehit kızı Zeynep'ler ve tüm şehit evlatlarımız için yazdım bu oyunu. Onları unutamadığımızı göstermek için yazdım. 'Tüm şehit evlatları kardeşimizdir' diyebilmek için yazdım. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Umarım duyurabildik sesimizi" ifadelerini kullanarak, yıl boyunca büyük emekler vererek sınavlardan ve derslerden, kurslardan zaman ayırıp oyunun sahnelenmesini sağlayan minik oyuncularına teşekkür etti.

Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nun konferans salonunda sergilenen oyunda; Okul Müdürü Mustafa Kurtuluş, Müdür Yardımcısı Mustafa Tahta, öğretmenler ve veliler hazır bulundu.

Oyunun sonunda sahneye fırlayan bir veli, kendisinin güneydoğu gazisi olduğunu vurgulayarak, gözyaşları içerisinde şehit evlatlarının yaşadıklarının oyunda anlatılanlardan çok daha fazla acı ve keder dolu olduğunun altını çizdi.

Gösterimin ardından oyunu sergileyen oyuncular babalarını sahneye davet ederek, Babalar Günü nedeniyle hazırladıkları hediyeleri armağan etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Babalar Günü Balıkesir Ayvalık İzmir Yerel Haberler

title