Haberler

Ayvalık'ta Alt Yapı Hamlesi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki ağır lağım kokusu Ayvalık Belediyesi'nin 27 yıldan sonra yaptığı dev hamleyle tarihe karıştı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki ağır lağım kokusu Ayvalık Belediyesi'nin 27 yıldan sonra yaptığı dev hamleyle tarihe karıştı.

Bundan sonra deniz suyuna sızmayacak olan kanalizasyon nedeniyle Ayvalık'ın iç denizi doğal rengine kavuşmuştu.

Ayvalık'ta özellikle dingin havalarda sahil bandında yürüyüş yapanların adeta burunlarını tıkayarak geçmek zorunda kaldığı 06 mevkiindeki ağır lağım kokusunun, Ayvalık Lisesi önündeki Aliçetinkaya Parkı'nın bulunduğu alana konuşlandırılan 4. Kanalizasyon Terfi Deposu ile birlikte tarihe karıştı.

Sorunun kökten çözümlenmesi için uzun bir süredir bir çok alternatifi deneyen Ayvalık Belediyesi bünyesindeki ekiplerinin, Sefa-Çamlık kanalizasyon hattından gelecek atık suların 4. Terfi Merkezi'nde toplanacağı daha sonra da Hayrettin Paşa Mahallesindeki Macaron mevkiinde bağlanılan 300'lük polietilen boru hattıyla, direkt arıtma tesisine yönlendirme uygulamasına önceki gün düzenlenen bir törenle, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in start düğmesine basmasıyla resmen başlandı.

Kurban kesilerek başlama butonunun basıldığı törende; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in yanı sıra; CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, Ayvalık Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyeleri ve CHP Ayvalık İlçe yöneticileriyle partililerin hazır bulunduğu gözlendi.

3. Terfi Deposunun faaliyete girmesiyle Ayvalık merkezinde oluşacak kanalizasyon taşkınları ve akıntılarının tamamen engellendiği vurgulanırken, kanalizasyonun denize sızmasının önlenmesi nedeniyle Ayvalık sahilinin koyu olan renginin yıllar sonra doğal haline dönüştüğü gözlendi.

Ayvalık Belediyesi Fen İşleri ile Su-Kanalizasyon birimleri tarafından yapılan çalışmalarla ilgili görüşlerini aldığımız Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık'ın hedefinin kültürel turizm olduğunu hatırlatarak, bu alanda sağlıklı bir şekilde Ayvalık'ın ekonomik çıkışını sürdürebilmesinin olmazsa olmazının altyapı olduğuna işaret etti.

Türközen, basın mensuplarının da hazır bulunduğu törende yaptığı konuşmada, Biz göreve geldiğimiz günden bu yana çok ciddi alt yapı hamleleri yaptık. Ayvalık'ta 150 kilometrelik bir su hattı var. Bu su hattının 70-80 kilometrelik bölümünü değiştirdik. En az 40-50 kilometre kanalizasyon hattı çektik. Ama 1972 yılında yapılmış olan alt yapı hatları artık ömrünü tamamlamış durumdaydı. Biliyorsunuz ki, bir alt yapı sisteminin ekonomik ömrü genelde 30 yıl civarındadır. Oysa Ayvalık'ta 40 yılı aşkın bir zamandır aynı hat kullanılıyor. Biz bu anlamda ilçemizdeki kanalizasyon şebekesinde birçok çalışmalar yaptık. Halen de bu çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Bugün burada hayata geçirdiğimiz 3. Terfi Merkezinde olduğu söz konusu çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor" dedi.

"AYVALIK'IN ALT YAPI SORUNLARINI KÖKÜNDEN ÇÖZÜMLÜYORUZ"

Zamanında Yenimahalle'de yapılan kanalizasyon hattı direkt olarak Kanalizasyon Terfi Merkezine bağlanmadığı belirten Türközen, "O yıllar, Gümrük Caddesinden gelerek Atatürk Caddesindeki mevcut ana hatta bağlanmış. Tabi yandan ana hatta katılan bu yoğun su, ana hattı geriye doğru şişiriyor. Bu şişkinlik özellikle Tansaş'ın bulunduğu noktadan, İpek Mobilya'nın bulunduğu noktaya kadar yol kotu ile ara yollar arasında ki kot farkının 2-3 metre olması nedeniyle zaman zaman taşkınlara neden oluyordu. Vatandaşlarımız haklı olarak bu bölgede gerçekleşen taşkınlar ve beraberindeki ağır kanalizasyon kokusuna tepki gösteriyordu. Biz belediye olarak bu bölgede sık sık çalışmalar yaparak sorunu gidermeye çalıştık. Ancak bahsettiğim durum nedeniyle karşı karşıya kaldığımız bu sorunu kökten çözmek için farklı metotları hayata geçirmenin gerekli olduğunu düşünerek, Bu bölgede sorunu çözümleyebilmek için, şu anda Barbaros Caddesi ile Çamlık'ın kanalizasyon hattını terfi merkezine taşıyacak yeni bir kanalizasyon hattı için bu bölgeye 300'lük polietilen boru hattı döşedik. Böylelikle Çamlık'ın atık suyunu getiren hattı, sahildeki ana hattan ayırıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında zaten ilçe genelindeki bu bölgelerin yanı sıra birçok bölgedeki kanalizasyon boru hatlarını değiştirmiştik. Şimdi ise; Lise'den Camlı kahvenin önündeki köprüye kadar olan hattı devreye soktuktan sonra Ekonomi Palas'tan Sakarya Mahallesine kadar olan bölgede de yaptığımız yeni boru hattı üzerinden Çamlık'tan gelen kanalizasyon hattını Kanalizasyon Terfi Merkezi'mize ulaştırmış olacağız. Bunun sonucunda Devlet Hastanesi ile Aşıklar Köprüsü arasında kalan asfalt yolu takip eden ana hattın seviyesi düşecek ve Halkbank'ın bulunduğu noktadaki ters akıntının bulunduğu kanalı iptal ederek bu hatta bağladık" ifadelerini kullandı.

"HER ŞEY AYVALIK'IN AYDINLIK YARINLARI İÇİN"

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, sürdürdükleri çalışmalar kapsamında ilçede kanalizasyonsuz hiçbir bölgenin kalmayacağını vurgulayarak, "Alt yapı çalışmalarımız ve Arıtma tesisimiz hizmete girdiğinde turizme her şeyimizle hazır olacağız. Bundan sonra da kent estetiğine ağırlık verme çalışmalarımız sürecek ve Ayvalık'ı kendine yakışır çağdaş bir görünüme kavuşturmuş olacağız" dedi.

Hiç kimsenin hayal bile edemediği, yaşanılabilir bir Ayvalık'la ilçe halkını buluşturmayı hedeflediğinin altını çizen Türközen, "Her şey ilçemizin aydınlık geleceği ve Çağdaş bir Ayvalık için" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Bülent Türközen Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title