Haberler

Ayvalık'ta 7. Yaz Satranç Turnuvası Şampiyonları Belli Oldu

Balıkesir'in Ayvalık Satranç Spor Kulübü, Ayvalık Belediyesi, TSF Ayvalık İlçe Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Ayvalık İlçe Müdürlüğü ortaklığıyla organize edilen Ayvalık 7.Yaz Satranç Turnuvası sona erdi.

Balıkesir'in Ayvalık Satranç Spor Kulübü, Ayvalık Belediyesi, TSF Ayvalık İlçe Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Ayvalık İlçe Müdürlüğü ortaklığıyla organize edilen Ayvalık 7. Yaz Satranç Turnuvası sona erdi.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayvalık, Türkiye'nin dört bir yanından katılan satranç sporcularının şampiyonluk heyecanına sahne oldu. Ayvalık Satranç Spor Kulübü, Ayvalık Belediyesi, TSF Ayvalık İlçe Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Ayvalık İlçe Müdürlüğü ortaklığında; ilçeye tatile gelen sporcuları buluşturarak, gençlerin satranç sporuna yönlendirilmesinin amaçlandığı yaz turnuvasına ilgi ise oldukça yoğun oldu.

Geçtiğimiz yıllarda, Ayvalık'a komşu ilçelerin yanı sıra Ankara, Antalya, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Manisa ve Muğla illerinden satranç sporcularının katıldığı turnuvaya bu yılki katılımın daha da yoğun olması ise organizasyon komitesi tarafından memnuniyetle karşılandı. A ve B kategorilerinde gerçekleşen turnuvaya her iki kategoride toplam 137 sporcu katılırken, turnuvada; A Grubu Açık kategoride birinciye 1000 TL, ikinciye 600 TL, üçüncüye 300 TL, dördüncüye 200 TL, beşinciye ise 100 TL ödül verildi.

Turnuvanın; En iyi Ayvalıklı sporcu ödülleri etabında da; Birinciye 200 TL İkinciye 150 TL, Üçüncüye 100 TL, En iyi kadın oyuncuya 100 TL ödül sunuldu.

Turnuvanın sonunda yapılan değerlendirmelerde; A Grubunda, Mert Yılmazyerli birinci olurken, ikinci; Yakup Çeliker, üçüncü Burak Uysal, dördüncü Murat Soylu ve beşinci de Serkan Demirci oldu. Bu kategoride en iyi kadın oyuncu ise Betül Çalık layık görüldü. Turnuvada; En iyi Ayvalıklı sporcu Acar Aktosun olurken, Ahmet Aksal da ikinci oldu. Turnuvanın B Grubunda ise; birinciliği Kayra Kamer elde ederken, ikinciliği Deniz Özen, üçüncülüğü Alp Tuna, dördüncülüğü Ferit Batur Altın ve beşinciliği de Muhammet Malih Birinci layık görüldü. Bu kategoride En iyi Ayvalıklı sporcu; Utku Demirbaş olurken, ikinci Ahmet Mahir Demirelli, üçüncü ise Alimert Özsoy oldu. B Grubu kategorisinin En İyi Kadın Oyunculuğuna ise; Yaren Naz Yorgun layık görüldü. Turnuvanın sonunda gerçekleşen ödül töreninde; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in yanı sıra Ayvalık Satranç Kulübü Başkanı Ahmet Hamdi Dinler, Ayvalık Gençlik Hizmetleri Spor Müdür Vekili Ahmet Suakar, Ayvalık Belediyesi Meclis Üyesi Hatice Arga, Ayvalık Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Selen Köselecioğlu ödülleri dağıttı.

Turnuvanın hakemliğini; Ulusal Satranç Hakemi Ahmet Uçtu'nun yanı sıra Balıkesir İl Hakemleri; Mehmet Ali Beşbudak, Orhan Yağmuroğulları, Sami Akyüz, Zafer Yaşar, Nahil Filiz, Alper Demir üstlenirken, turnuvada IM Suat Soylu ve FM Mert Yılmazyerli satranç dünyasının yakından tanıdığı sporcularda hazır bulundu.

TURNUVADA EMEĞİ GEÇENLER UNUTULMADI

Turnuva sonrasında Ayvalık Satranç Spor Kulübü yöneticileri; Ahmet Hamdi Dinler, Nahil Filiz, Özcan Özsoy turnuvanın gerçekleşmesini sağlayan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in yanı sıra Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Hatice Arga ve emeği geçenlere plaket sundu.

Törende; Kocaeli'ye tayini çıktığı için bulunamayan Ayvalık Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Metin Cimli adına da hazırlanan bir plaket yerine vekaleten bakan Ahmet Suakar'a takdim edildi. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen tören sonrasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanından gelerek yoğun bir katılımla gerçekleşen turnuvaya gösterdikleri ilgiden dolayı tüm sporcularla, turnuvayı organize edenlere teşekkür etti.

Turnuvayı düzenleyen sporcularla, turnuvayı organize edenler tören sonunda topluca hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Denizli Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title