Haberler

Ayvalık'ta 4006 Tübitak Bilim Fuarı Düzenlendi

Ayvalık ilçesinde Aliçetinkaya Ortaokulu tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Ayvalık ilçesinde Aliçetinkaya Ortaokulu tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Yenimahalle'de bulunan okulda gerçekleşen fuara, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Şube Müdürü Erkin Kamacı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Zeytin Çekirdekleri'nin de keman konseri verdikleri etkinlikte birbirinden ilginç projeler yer aldı.

Fuardaki stantları gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4006 TÜBİTAK projesine Ayvalık'tan 10 okulun katıldığını, Aliçetinkaya Ortaokulunun da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Öğrencilerin son derece özgün fikirlerle oluşturdukları projelerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Bahadır, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizin kitabi bilgiler yada istatistiki araştırmalardan çok uygulamaya yönelik çalışmalarını görebilmek, hayretler içinde kalmamıza neden oldu. Onların bunları düşünmüş olması ve yapması nedeniyle de Türkiye'nin geleceğine yönelik umutlarımız artıyor. 'Türkiye'de gençler nereye gidiyor?' sorusunun cevabı da burada. Gençlerimiz artık fikirleriyle, düşünceleriyle bizleri şaşırtacak noktada. Beklediğimizin üzerinde aşama kaydediyorlar. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Bu fuarın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve okul idarecilerine de şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Yenimahalle Türkiye Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title