Haberler

Ayvalık Sular Altında Kaldı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde iki gündür etkili olan şiddetli yağış hayatı felç etti.

Ayvalık'ta dün akşam saatlerinde şiddetini arttıran yağış, ilçe merkezindeki menfezleri taşırdı, birçok iş yerini ve evi su bastı. Şiddetli yağış nedeniyle ilçe merkezindeki birçok içi boş ve harabe haldeki metruk bina yıkılırken, Atatürk Anadolu Lisesi'nin bahçe duvarı da yerle bir oldu. Yıkılan duvarın altında kalan özel bir otomobil kullanılmaz hale geldi. İlçe merkezinin tek ana arteri olan Atatürk Caddesi'nin Şehitlik mevkiindeki yol sular altında kalırken, biriken sular nedeniyle araç geçişi olumsuz yönde etkilendi. Yağış nedeniyle 06 mevkii olarak bilinen Aşıklar Köprüsü ile Macaron mevkii arasındaki tali yolun sular altında kaldığı gözlenirken, bu bölgede bir apartmanın alt katında Bayram Hayran adlı vatandaşın evi sular altında kaldı ve evdeki eşyalar kullanılmaz hale geldi.

İlçede sahil boyunda bulunan eski bilardo kafesindeki 2. el eşya satışı yapan Bayram Tekin'e ait iş yeri 1 metre boyunda sular altında kaldı. İş yeri sahibi Tekin'in ifadesine göre mekanda 60-70 bin liralık maddi hasarın oluştuğu öğrenildi. Ayvalık'ın Sefa-Çamlık Mahallesi'nde bulunan Laka mevkiinde bulunan evlerde su baskınlarının olduğu öğrenilirken, Sarımsaklı'da bir çok apartmanın bodrum katlarının yağmur suyuyla dolduğu bildirildi. Sarımsaklı'da bulunan Orman Sokak'taki tepelik araziden gelen suların yol kenarındaki suyolunu aşarak yola taştığı ve taşan sularında mahalleyi sular altında bıraktığı belirtildi.

Şiddetli yağış nedeniyle Altınova'daki ekili tarım arazilerinin de olumsuz etkilendiği, yağış nedeniyle ilçedeki bir çok zeytin alanda da olumsuzlukların yaşandığı öğrenildi.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı şiddetli yağış nedeniyle can kaybının bulunmamasının tek tesellisi olduğunu vurguladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise, iki günün 14 saatinde metrekare başına 162 kg yağışın alındığı Ayvalık'ta böylesi bir yağmurun uzun yıllar sonra bir ilk olduğunu kaydetti.

Ayvaık'ın yılda metrekare başına 600 kg yağış aldığını hatırlatan Başkan Gençer, 14 saatlik yağışta Ayvalık'ın son iki günde bir yıllık yağış ortalamasının çeyreğini almış olduğunu belirtti.

Meteorolojinin tahminine göre; akşam saatlerinde yeni bir şiddetli yağışın gelmesinin beklendiğini ifade eden Belediye Başkanı Gençer, Ayvalık Belediyesi'nin tüm birimlerinin bu ikinci dalga yağışa hazırlandığının altını çizdi.

Başkan Gençer, "Allah'a çok şükür şiddetli yağış nedeniyle Ayvalık'ta herhangi bir can kaybı yok. Evlerini su basan vatandaşlarımızı evlerinden alıp, belediyemize ait otelimize ve yine belediyemiz bünyesindeki Yaşlılar Bakımevine alıp buralarda misafir edeceğiz. Şu an için her şey kontrolümüz altında" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Caddesi Rahmi Gençer Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
title