Haberler

Ayvalık Lisesi 1979 ve 1980 Mezunlarının 36 Yıl Sonra 4. Kez Buluşma Sevinci

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en eski okulu olarak bilinen Ayvalık Lisesi’nin 1979 ve 1980 mezunları 36 yıl sonra 5’er yıllık periyotlarla 4. kez bir araya geldi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin en eski okulu olarak bilinen Ayvalık Lisesi'nin 1979 ve 1980 mezunları 36 yıl sonra 5'er yıllık periyotlarla 4. kez bir araya geldi.

Ayvalık'ın nezih mekanlarından İhsan Dede'nin Yeri Kır Düğün Salonu ve Restoran'da buluşan 36 yıllık mezunların buluşma heyecanı ise görülmeye değer olarak nitelendirildi.

Okuldan mezun olduktan 20 yıl sonra ilk kez 2000 yılında buluşan mezunlar, o buluşmanın ardından 5 yılda bir buluşma sözü verdikten sonra her 5 yılda bir toplanmayı geleneksel hale getirdi.

5 yıl önce Ayvalık Lisesi'nin unutulmaz Beden Eğitim Öğretmeni Kadir Atak'ı da gecelerine katan 36 yıl öncesinin lise öğrencileri; bu yılki buluşmalarında ise; Ayvalık Lisesi'nin yine unutulmaz öğretmenlerinden İngilizce Öğretmeni Harika Peker ile Türkçe Öğretmeni Niyazi Kara'yı da gecenin onur konuğu olarak aralarına almayı unutmadı.

Gecede; 36 yıl öncesinin çiçeği burnunda lise mezunlarının arasında ki dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinin aynı sıcaklıkta olduğu gözlenirken, birbirlerini yıllar sonra ilk kez gören eski dostların ise hasretle kucaklaşıp, sarılışları duygusal sahnelerin yaşanmasına neden oldu.

Düzenlenen gecede yenilen yemek sırasında birbirleriyle saatlerce sohbet ederek özlem gidermeye çalışan 1979-80 mezunlarının hatıralarından asla silemedikleri öğretmenlerine sevgi gösterilerinde bulunmaları dikkatlerden kaçmadı.

Kardeşlik değerlerinin ağır bastığı gecede 1979-80 yılı mezunlarından Atilla Tatlı ile Funda Öztolan Türk Sanat Müziği'nin en güzel eserlerinden hazırladıkları şarkılarını arkadaşları için seslendirdiler.

Atilla Tatlıcı'nın 'Katina' tiplemesiyle renk kattığı gecede; konuşan 36 yıl öncesinin Ayvalık Lisesi Mezunlarından Şadi Koyuncu, her 5 yılda bir tekrarladıkları buluşmanın ilk günkü gibi heyecan ve dostlukla harmanlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İnternetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta kurduğu 'Ayvalık Lisesi'nin 1979-80 Mezunları' adlı gurupta, o dönemdeki tüm arkadaşlarını bir araya getirerek, ilk kez 2010 yılında sonrasında her 5 yılda bir düzenledikleri gecede aynı dönem mezunu arkadaşlarını buluşturmayı başaran Altınova'lı işadamı Şadi Koyuncu, aynı buluşmayı bu yıl arkadaşları Gülgün İşten ile Meral Onuk'un yardımlarıyla düzenlediklerini kaydetti.

Kendileri için son derece anlamlı gecede kusursuz organizasyonu nedeniyle İhsan Dede'nin Yeri personel ve işletmecilerine teşekkür eden Koyuncu, "Tıpkı 36 yıl öncesinde olduğu gibi yine bir aradayız. Hepimiz inanılmaz bir duygu sağanağı altındayız. Bu duyguları kelimelerle ifade edebilmek inanın mümkün değil. 36 yıl önce aynı okuldan mezun olduğumuz arkadaşlarımızla aramızdaki sevgi ve saygı halen aynı sıcaklıkla sürmesi ise ayrı bir mutluluk kaynağıdır bizim için. Ben ne yazık ki günümüz gençliğinde böylesi güçlü duyguların olabileceğine inanmıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından keyifli sohbetle yenilen yemeklerle süren gecede mezun arkadaşlar hareketli müziklerin eşliğinde saatlerde dans edip eğlendi.

Ayvalık Lisesi'nin 36 yıl önceki mezunları önümüzdeki 5 yıl sonrasında ise 'Torununu Al da Gel' adıyla yeniden buluşmak için sözleşmeyi ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niyazi Kara Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title