Haberler

Ayvalık Belediyesi'nden Kaymakam Nalbant'a Veda Yemeği

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimi günlerde yayınlanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Genelgesi kapsamında Ankara Vali Yardımcılığı görevine atanan Kaymakam Nihat Nalbant için Ayvalık Belediyesi tarafından bir veda yemeği düzenlendi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimi günlerde yayınlanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Genelgesi kapsamında Ankara Vali Yardımcılığı görevine atanan Kaymakam Nihat Nalbant için Ayvalık Belediyesi tarafından bir veda yemeği düzenlendi.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in konukseverliği öncülüğünde, belediyeye ait Boğaziçi Otel'de düzenlenen yemekte; Kaymakam Nihat Nalbant'ın yanı sıra; Garnizon Komutanı Albay Mehmet Canlı, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tümen, Ayvalık Esnaf Odası Başkanı Ahmet Kocaer, Ayvalık Turizm Alt Yapı Geliştirme Hizmet Birliği (AYTUGEB) yöneticileri, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Nuray Özer, mahalle muhtarları, ilçede görev yapan yerel ve ulusal medya kuruluşlarının muhabirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yemeğin oldukça neşeli geçtiği dikkatlerden kaçmazken, gecede Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Kaymakam Nihat Nalbant'a ilçede görev yaptığı süre içerisinde yapmış olduğu hizmetler nedeniyle Ayvalık halkı adına bir plaket takdim etti. Türközen; plaketi verirken yaptığı konuşmada, Ramazan ayının son iftar yemeğinde Kaymakam Nihat Nalbant'a veda ettiklerini vurgulayarak, "5 yıldan bu yana kendisiyle birlikte görev yapıyoruz. Kendisi, 5 yıllık sürede ilçemizdeki vatandaşlarımızla kurduğu sıcak ilişkileriyle hatırlanacaktır. Sayın Kaymakamımız bu 5 yıl içerisinde Ayvalımıza adapte oldu ve her çalışmasında tıpkı bir Ayvalıklı gibi hizmet vermeye çalıştı. Kendisi yarın buradan ayrılsa bile yapmış olduğu hizmetler arkasından mutlaka uzun yıllar anılacaktır" dedi.

Kaymakam Nihat Nalbant ise; Başkan Türközen'in kendisine yaptığı jestten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Her gelişin bir gidişi olacaktır elbette. Benim meslek hayatımın 8. görev yeriydi Ayvalık. Sizlerden ayrılmak benim için çok zor. Ömrümün dolu dolu bir 5 senesini burada geçirdim. Burada çok güzel günlerim oldu. Burada bulunan herkesle tanışmaktan ve birlikte çalışmış olmaktan son derece memnunum. Ayvalıkta birlikte çalıştığım insanların bana biraz daha samimi ve yakın davranmaları beni Ayvalık'a daha çok bağladı. Bu yüzden de Ayvalık'ta çalıştığım sürece yaptığım hizmetlerin fırsat olsaydı da on kat fazlasını yapabilseydim" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN AYVALIK'A İHTİYACI VAR"

Ayvalık'ta yapılacak çok işin olduğunu vurgulayan Kaymakam Nihat Nalbant, "Ayvalık ve Ayvalıkta yaşayan hizmetlerin en iyisine layıktırlar. Aslında Türkiye buna layık. Türkiye'nin Ayvalık'a ihtiyacı var. Ayvalık'a gelecek olan ziyaretçilerin nefes almaya ihtiyaçları var. Ayvalık, Türkiye'nin Ayvalık'ıdır. Bu yüzden de Ayvalık'a bütün Türkiye'nin sahip çıkması gerekmektedir. Ümit ediyorum ki; Ayvalık, önümüzdeki yıllarda çok çok daha fazla insanın geldiği, daha fazla insanın huzur içinde tatil yaptığı bir yer olur" diye konuştu.

Ayvalık'ta 5 yıllık görev süresince hiçbir insanın ne düşüncesine, ne inancına, ne beynindeki fikirlerine ne de banka cüzdanındaki hesaplara asla ve asla iltifat etmediğini kaydeden Kaymakam Nalbant, "Yerine göre Ayvalık'ın belki de en çok parasına sahip insanından nefret ettim. Kızdım. Birçok ortamda da aleyhine çok şeyler söyledim. Yerine göre de en gariban vatandaşımızın elini öpmeye gayret ettim" dedi.

"AYVALIK'TA GÖNLÜMÜ BIRAKIYORUM"

İnsanların sağcı olup, yolun sağ tarafından, ötekinin ise solcu olup, yolun sol tarafından gitmelerine rağmen sonuçta herkesin bu ülke için hizmet vermeye çabaladığının altını çizen Kaymakam Nihat Nalbant, "Herkes bu memleketin güzelliği için çalışıyor. Bu ülkenin öz evlatları bu ülkeyi düze çıkarmak için çaba gösteriyor. Buna inandım hep. Bu yüzden de bir kaymakamın görevinin görev yaptığı yerde bir denge unsursu olması gerektiğini düşünerek hareket ettim her zaman. Bir baba görevini üstlendim çoğu zaman. Hatta yaramazlık yapanlar olduğunda yerine göre kulağını çekip, yerine göre de kucaklamak gibi görevleri de üstlendim. Ama şunu bilin Ankara'ya gitsem bile burada gönlümü bırakacağım. Allah ömür verirse şayet, en çom ziyaret edeceğim, en çok geleceğim yerlerin başında Ayvalık olacaktır. Hepinize bu geceye katıldığınız için çok teşekkür ediyorum. Bana görev süresince verdiğiniz destekler nedeniyle de hepinize ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Ankara'da bir kardeşiniz var" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title