Haberler

Ayvalık Belediyesi'nden Bremen Mızıkacıları

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen; İstanbul Çizgi Tiyatrosu'nun sahnelediği Bremen Mızıkacıları...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında organize edilen; İstanbul Çizgi Tiyatrosu'nun sahnelediği Bremen Mızıkacıları adlı çizgi kukla tiyatro oyununa minikler büyük ilgi gösterdi.

19 Nisan'da Ayvalık Belediyesine ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde, 20 Nisan'da ise Ayvalık'a bağlı Akçapınar köyü İlköğretim Okulunda, Akçapınar ve çevresindeki köylerin öğrencilerine yönelik ikişer seans yapılan gösterimleri izleyebilmeleri için miniklerin ulaşım sorunu Ayvalık Belediyesine ait otobüslerle çözüldü. İsmet İnönü Kültür Merkezi ve Akçapınar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen, Bremen Mızıkacıları adını taşıyan çizgi kukla gösterimlerine yaklaşık 2 bin miniğin izlediği gözlendi.

İstanbul Çizgi-Kukla Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen ücretsiz gösterimlerde, Grimm Kardeşler'in ünlü masalı 'Bremen Mızıkacıları'nı şarkılı, danslı, müzikli sahneleyen tiyatrocular, Türkiye'de ilk kez denenen; karanlık salonda fosforlu kuklaların, siyah perde üzerinde sahnelenmesi tekniğini kullandı. Abdullah Gün, Nadir Horoz, Mehmet Bilen, Hasan Köse, Uğur Özyap, Mehmet Enver Ertunç adlı oyuncuların yanı sıra Sevgi Oral ve Uğur Kanma'nın da destek verdiği oyunla ilgili bilgi veren Çizgi Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Burhan Gün, "Daha çok hayvanlar arasında diyaloglar geçtiği için çocukların büyük ilgisini çeken oyunumuzun farklı tekniği çocuklara gizemli geliyor. Sahne arkasında kimin olduğunu bilmedikleri ve ışıkların olmadığı ışıkların kapatıldığı gösterimlerimizde, bir florasan'dan yansıyan ışığın sahnedeki fosforlu kuklaların hareket ettiren oyuncuları bile görmeden sadece fosforlu çizgi kahramanları izlemeleri ise onları daha da çok büyülüyor" diye konuştu.

AYVALIK BELEDİYESİNE VELİLERDEN ÖVGÜLER YAĞDI

Oyun sırasında sahnedeki oyuncuların görünmemesi ve çocukların hayal gücünün bölünmemesi için fotoğraf çektirilmesine izin verilmezken, Ayvalık Belediyesi'nin öğrencilere ve yetişkinlere yönelik bu tip etkinliklerini sürdüreceği kaydedildi. Gösterimleri miniklerle birlikte izleyen öğretmen ve öğrenci velilerinin böylesi farklı görsellerle süslü, güldürürken düşündüren, eğitici-öğretici bir etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Ayvalık Belediyesi'ne övgüler yağdırması ise dikkatlerden kaçmadı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir 23 Nisan İstanbul Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title