Haberler

Ayvalık Belediyesi'nden Afetzedelere Tam Destek

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz hafta meydana gelen sel afetinin ardından Ayvalık Belediyesi’nin sel sularından etkilenen vatandaşlara yönelik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, geçtiğimiz hafta meydana gelen sel afetinin ardından Ayvalık Belediyesi'nin sel sularından etkilenen vatandaşlara yönelik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Şiddetli yağışın başladığı geçen hafta Pazartesi akşamından itibaren; Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in öncülüğünde belediyenin tüm birimlerinin mesai gözetmeksizin sürdüğü hummalı çalışmalar nedeniyle vatandaşların gönlünde taht kurduğu gözleniyor.

Ayvalık Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Sosyal Yardım İşleri ve Ulaşım Hizmetleri ekiplerinin 24 saat kesintisiz yaptıkları çalışmalar sel afetinin üzerinden yaklaşık 1 hafta geçmesine rağmen tüm hızıyla sürüyor.

Çalışmaların bugünkü etabında; Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Gökay Bacan'ın öncülüğünde, belediye bünyesindeki iş makineleri ve 50 kişiyi aşkın personel, selden en fazla etkilenen Küçükköy Mahallesi sınırları içindeki Tellikavak Mevkii Sancak Tül Villalarındaydı.

Sel sularının adeta yerle bir ettiği bölgede biriken çamur deryasını kaldırabilmek için saatlerce yoğun çabalar harcayan Ayvalık Belediyesi ekipleri, bir yandan da belediye bünyesindeki aşevinde yapılan sıcak yemekleri sel zedelere dağıtırken, Türk Kızılayı Ayvalık Şubesi tarafından yapılan sıcak yemek dağıtımına da destek verdi.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Gökay Bacan, "Dün akşam saatlerinde Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Gençer bu sitede incelemelerde bulundu ve site sakinlerine iki- üç gün içerisinde sitenin temizleneceğinin sözünü verdi. Bunun üzerine hemen harekete geçen ekiplerimiz çalışmalara başladı" dedi.

Sel suları nedeniyle bölge genelindeki evlerin içlerinin kullanılmayacak halde olduğunu vurgulayan Gökay Bacan, "Sel burada akıl almaz bir çöp birikintisine yol açmış. Vatandaşlarımız çok mağdur vaziyette. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Buradaki çalışmalarımızı bitirip, Altınova'daki ekiplerimize destek vereceğiz. Ayvalık'ın başına gelen bu felaketin izlerini belediye olarak en kısa sürede silmeye gayret edeceğiz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rahmi Gençer Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title