Haberler

Ayvalık Bağımsız Anaokulu'nda 23 Nisan Coşkusu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Bağımsız Anaokulu'nun minik öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 3 gün öncesinden büyük coşkuyla kutladı.

Bu kapsamda, Okul Müdürü Dürdane Açıkgöz'ün öncülüğünde, okul öğretmenleri, veliler ve minik öğrencilerin katılımıyla, Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın bir ağızdan okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Ayvalık Bağımsız Anaokulu Müdürü Dürdane Açıkgöz, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk Milleti'i için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, "23 Nisan işgalci devletlerin zulmünden kurtulma hareketinin TBMM'nin kurulmasıyla önemli bir aşamaya gelinmesinin yıldönümüdür" dedi.

Anadolu'nun oldukça imkansız şartlarda bağımsızlık mücadelesi vererek özgür Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip olmayı başardığını kaydeden Açıkgöz, "Bu ülkeyi esaretten kurtaran Ulu Önder Atatürk ve bu ülke için savaşan, her türlü fedakarlığı yapan, çalışan herkese minnet duyuyoruz. Böylesi önemli bir gün Atatürk tarafından milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir. Savaşta canı dahil her şeyini feda edebilen bu Millet, barışta ise Türk Çocuklarına armağan edilmiş bu bayramı tüm dünya çocukları ile paylaşıp onları ülkemize davet edip birlikte kutlayarak yine büyüklüğünü göstermektedir. Yarının büyükleri, bu ülkeyi emanet edeceğimiz bu günün çocukları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun! Gurur duyabilirsiniz! Büyük, önemli, köklü bir vatanın evlatları olmakla övünebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere de seslenen Okul Müdürü Açıkgöz, "Tarihini bilen, ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan bireyler olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle sizin ve çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle tekrar kutluyor; sizi ve sevgili öğrencilerimizi şenlik programıyla baş başa bırakıyorum" diye konuştu.

MİNİK ÖĞRENCİLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Okul Müdürü Dürdane Açıkgöz'ün konuşmasının ardından, Hacivat-Karagöz gösteriminin yanı sıra Sihirbaz şovu ve Palyaçolar eşliğinde gerçekleşen eğlenceli etkinlikte, birbirinden sevimli çizimlerle yüzlerini boyayan okulun minik öğrencileri gönüllerince eğlendi.

Okul Aile Birliği'nin düzenlediği kermese de yoğun ilgi gösterildiği etkinlikte minik öğrencilerin şen kahkahaları Kültür Merkezi'nin soğuk duvarlarını ısıtırken, öğrenci velilerinin de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen organizasyon için okul idaresi ve okul öğretmenlerine teşekkür ettiği gözlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir 23 Nisan Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title