Haberler

Ayvalık açıklarında kaçakları taşıyan sandal battı: 4 ölü, 1 kayıp -

Ayvalık ilçesi açıklarında, yasa dışı olarak Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan yabancı uyruklu 17 kişiyi taşıyan sandal battı.

Ayvalık ilçesi açıklarında, yasa dışı olarak Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışan yabancı uyruklu 17 kişiyi taşıyan sandal battı. Olayda 4 kaçak boğuldu, kayıp 1 kişi ise aranıyor.

Alınan bilgiye göre, Midilli'ye gitmek isteyen 13'ü Eritre, 3'ü Afgan ile uyruğu henüz belirlenemeyen bir kaçak, sandalla Ayvalık sahilinden Ege Denizi'ne açıldı.

Sandal, Sarımsaklı Plajları'nın Badavut mevkisi açıklarında battı. Bölgede botlarla devriye görevini yürüten Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, kaçakları fark ederek boğulma tehlikesi yaşayan 12'sini kurtarıp sahile getirdi. Bu kişiler, sınır dışı edilmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Boğulan ikişer Afgan ve Eritre uyruklu 4 kaçağın cesetleri de sudan çıkarılarak Ayvalık Devlet Hastanesi morguna konuldu. Cesetlere, Bursa Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılacak.

Olayda kaybolan, uyruğu ve kimliği de henüz belirlenemeyen 1 kişi için denizde ve karada arama çalışması başlatıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Midilli Adası Yunanistan Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title