Haberler

Ayvalık 4 Büyük Organizasyona Ev Sahipliği Yapacak

Ayvalık, 20- 21 Martta Üniversitelerarası Türkiye Kros Şampiyonasına, 28 Martta Atletizm Federasyonunun Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonasına, 15- 18 Nisan tarihleri arasında Üniversiteler Spor Federasyonunun Halkoyunları Şampiyonasına ve 18 Nisanda Balkan Yürüyüş Şampiyonasına ev sahipliği yapacak.

Ayvalık, 20- 21 Martta Üniversitelerarası Türkiye Kros Şampiyonasına, 28 Martta Atletizm Federasyonunun Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonasına, 15- 18 Nisan tarihleri arasında Üniversiteler Spor Federasyonunun Halkoyunları Şampiyonasına ve 18 Nisanda Balkan Yürüyüş Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Organizasyonlar çerçevesinde bir de kortej yürüyüşü yapılacak.

Ayvalık'ta mart ve nisan aylarında yapılacak olan 4 önemli büyük organizasyon öncesinde Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Sakallı,  Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Hamzaoğlu ile turizmcilerin katılımıyla ATO toplantı salonunda bir araya gelinerek neler yapılması gerektiği konuları konuşuldu.

Başkan Gençer, yapılacak organizasyonların çok önemli olduğunu belirterek ilçedeki siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütleri dahil herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

Başkan Gençer, "Belediye olarak biz üzerimize ne düşüyorsa onu yaparız. Yapılacak olan Üniversiteler arası Türkiye Kros Şampiyonası, Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası, Üniversitelerarası Halkoyunları Şampiyonası ve Balkan Yürüyüş Şampiyonası Ayvalık'ın tanıtımı ve ekonomisi için çok önemli. Bu organizasyonların yapılması kadar Ayvalık halkının da burada eğlenmesi bizim için önemli. Bu etkinlikler sayesinde bir hareket gelir şehre, çocuklar bunları görür, özenir. Kültür denen alışveriş böyle bir şey. Biz de bunlara aracı olacağız" ifadelerini kullandı. .

Kaymakam Nazlı ise bu faaliyetlerin tamamının ilçenin hem turizmi hem tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Bizi kırmayıp bu yarışmaları buraya veren insanları mahcup etmemek için tüm Ayvalık'ın turizmcileri, Ayvalık'ın geleceğiyle ilgili karar verecek gurupların oturup tamam biz bunu yapabiliriz, biz bunun altından kalkabiliriz diyebilmesi önemlidir. Eğer biz bu işten alnımızın akıyla çıkarsak federasyon her sene Ayvalık'a verir bu organizasyonları" dedi.

Üniversitelerarası Halkoyunları Şampiyonası kapsamında ilçeye gelecek takımların gösterilerinin Altınova, Sarımsaklı, Küçükköy, Ayvalık merkezi ile Cunda Adasına yayılarak tüm ilçe halkının tamamının izlemesi sağlanacak.

Kaynak: AA / Yerel

Rahmi Gençer Namık Kemal Türkiye Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title