Haberler

Ayvalı Barajında Su Seviyesi Yükseldikçe Görsel Güzellik Artıyor

Oltu’da yapılan Ayvalı Barajında su seviyesi arttıkça görsel güzellik de beraberinde yaşanıyor.

Oltu'da yapılan Ayvalı Barajında su seviyesi arttıkça görsel güzellik de beraberinde yaşanıyor.

Özdoğan Gruop ve DSİ Bölge Müdürlüğünün kontrolünde yapımına 14 Mart 2011 yılında başlanan Ayvalı Barajı 15 Ocak 2015 tarihi itibariyle su tutmaya başlamıştı. Su tutulmasından buyana geçen 65 günlük bir zaman geçmesine rağmen beklenenden seviyede su dolumu gerçekleşti. Yetkililer su dolumundan son derece memnun olduklarını bir günde su seviyesinin 35 santimetre yükseldiğini belirttiler. Su seviyesi yükseldikçe görsel güzelliğinde artması görenleri memnun ediyor. Baraj gölünü gören vatandaşlar espri yaparak, "Bizimde artık denizimiz oldu" demekten kendilerine alamıyorlar.

Toplam uzunluğu 177 metre, kret genişliği ise 390 metre olan Ayvalı Barajı yapım aşaması tamamlandığı su seviyesinin tahliye kapaklarına ulaşınca enerji üretimine geçileceği belirtildi.

Silindirle sıkıştırılmış beton tekniğiyle yapılan baraj, 130,5 megawatt bir enerji, etek santralinde ise cansuyu vermek amacıyla da 5,5 megawattlık bir enerji üretimi gerçekleşecek. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

14 Mart Ayvalı Oltu Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Ömer Dinçer:

Konturollu su hayattır, güzelliktir temizliktir, saygılar .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title