Haberler

Ayvacık'ın Yeni Hedefi Organik Yem Üretimi

Güncelleme:

MEHMET YAVAŞ - Ayvacık ilçesinde, 2009 yılında 6 köyün bir araya gelerek oluşturduğu Organik Et Birliğinde, organik etin ardından, organik bitkisel hayvan yemi üretimine başlanması hedefleniyor.

Doğası, turizmi, halısı, zeytini, zeytin yağı ve etleriyle ünü tüm Türkiye'ye yayılan Ayvacık'ta yaşayan üreticiler, yeni bir sektörde, organik bitkisel hayvan yemi üretiminde de aynı başarıyı yakalamak için çaba gösterecek. Ayvacık Organik Et Birliği Başkanı Yalçın Rüzgar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birlik olarak yeni bir projeyi hayata geçirmenin heyecanını yaşadıklarını, bunun için girişimlere başladıklarını söyledi.

Orta Asya'dan göç eden atalarının yanlarında getirdikleri büyükbaş hayvanların yeni yerleştikleri bölgelerde iklim şartlarına uyum sağlayıp, boz ırk sığırlarının değerini artırdığını dile getiren Rüzgar, "Şimdi biz de onların torunları olarak organik hayvancılığı ve yemciliği tüm dünyaya duyurmak için yola çıktık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının organik tarım mevzuatlarını yerine getirip, kültür ırkı büyükbaş hayvanlarımızın değerlerini katladık" ifadesini kullandı.

Rüzgar, bunun yanında şimdi ki hedeflerinin organik bitkisel yem projesi olduğuna işaret ederek, "Yöremizin organik tarıma elverişli olduğunu tespit ettik. Buna göre organik bitkisel yem içinde olan yonca, yulaf, arpa ve buğday üretimini gerçekleştirmek için çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Organik yem üretiminde son çalışmaları yerine getirdiklerini aktaran Rüzgar, şunları kaydetti:

" Ayvacık'ta 13 üretici kısa bir süre sonra 251 bin dekar arazide organik bitkisel hayvan yemi üretimine başlayacak. Bununla birlikte, ürettiğimiz bitkisel hayvan yemlerini satışa sunacağız. Ayvacık organik etin, organik bitkilerin, organik çeşitli ürünlerin bulunduğu bir merkez haline gelecek. Yıl içinde yetiştirdiğimiz hayvanlarımızı farklı fiyattan satmaya devam ediyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına yönelik girişimlerimizin ardından desteklemeler de çıkmaya başladı. Üreticilerimize anaç sığır için 150, buzağı için ise 50 lira destekleme ücreti veriliyor." - Çanakkale

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Ayvacık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title