Haberler

Aytun Çıray Bonzai Konusunu TBMM'ye Taşıdı

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Dr. Aytun Çıray, ulaşımı her geçen gün daha da kolaylaşan 'Bonzai' adı verilen uyuşturucu maddeyi Meclis gündemine taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Dr. Aytun Çıray yaptığı yazılı açıklamada, "Son zamanlarda sıkça gündeme gelen ve kullanımı gittikçe artan 'Bonzai-Jameika' adı verilen sentetik uyuşturucu madde, gençlerin hayatını karartıyor. Ne yazık ki ucuza ulaşılabilen ve kullanımı kolay olan bu zehri kullananların yaş ortalaması da gittikçe düşmektedir. Satıcılar internet kafeler ve okullar başta olmak üzere özellikle genç ve çocuklarımızın kalabalık bir şekilde yaşadığı yerleri seçmektedirler" dedi.

'Bonzai' ile mücadelede hükümetin arkasında olacaklarını ifade eden Çıray, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İçişleri Balanı Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti;

"İl Sağlık Müdürü benim seçim bölgem olan İzmir'de 21 gencimizin 'Bonzai' diye anılan uyuşturucu zehir nedeniyle öldüğünü açıkladı. Bu durumda Bakanlığınız, İzmir'de ve Türkiye'de halen yürüttüğünüz narkotik maddelerle mücadele yanında yeni ek önlemler almayı düşünmekte midir?

Yıllara göre İzmir'de ve Türkiye'de bonzai kullananların sayılarında artış var mıdır? Varsa oransal değeri nedir?

Uyuşturucu madde yapımında kullanılan unsurların tedariki, üretimi, ticaretinin önlenmesi hususunda ek önlemler almayı düşünüyor musunuz?

Son beş yılda bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle İzmir'de ve Türkiye çapında AMATEM gibi rehabilitasyon kuruluşlarına başvuran ve tedavi olan bağımlı sayısı kaçtır? Bunlardan kaçı çocuk, kaçı yetişkindir?

Son beş yılda uyuşturucu madde satımı ile ilgili İzmir'de ve Türkiye genelinde kaç operasyon yapılmış, kaç kişi gözaltına alınmıştır?

Son beş yılda İzmir'de ve Türkiye genelinde uyuşturucu madde operasyonlarında ele geçirilen maddelerin piyasa değeri kaç liradır?

İçişleri Bakanlığı, bonzai bağımlılığının önlenmesi için toplumumuzu bilinçlendirmek amacıyla özel bir kampanya düşünüyor musunuz? Bu konuda hangi Bakanlıklarla işbirliği yapıyorsunuz?

Bu konuda muhalefet partilerinden nasıl bir katkı beklersiniz?" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aytun Çıray Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title