Haberler

Ayto'nun Girişimcilik Hamlesi Büyük İlgi Görüyor

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve İŞKUR İl Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen KOSGEB onaylı 'Temel Girişimcilik Eğitimlerinin' ikinci etabı için AYTO hizmet binasında yapılan mülakata 500 kişi katıldı.

AYTO'nun girişimcilik hamlesi çerçevesinde 04 Mayıs - 24 Aralık 2015 tarihleri arasında 12 grupta toplam 300 kişiye verilmesi planlanan Temel Girişimcilik Eğitimleri 4,5 ve 6. grup için seçmeleri gerçekleştirildi. 19-65 yaş arasında İŞKUR'a kayıtlı olan, öğrenci, işsiz, çalışan ve emeklilerin katılabildiği Temel Girişimcilik Eğitimini almak isteyen 500 kişi mülakata katıldı, mülakatların sonucunda 75 kişi Temel Girişimcilik Eğitimi için belirlendi.

Mülakatta Temel Girişimcilik Eğitimi adaylarını bilgilendiren İŞKUR Eğitim Şube Müdürü Adnan Gönençer, "Eğitimlerin sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere KOSGEB Onaylı Girişimcilik Belgesi verilecek. Girişimcilik Belgesi alan kursiyerler KOSGEB'e sunacakları projelerinin onaylanması halinde İşletme Kuruluş Desteği 3 bin TL, Kuruluş Dönemi Makine Techizat Desteği 15 bin TL, İşletme Giderleri Desteği 12 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL hibe ve 2 yıl geri ödemesiz sonrasında 3 ayda bir 8 eşit taksitle ödeyebilecekleri 70 bin TL Sabit Yatırım Desteği kredisi almaya hak kazanacaklar" dedi.

"TÜM GİRİŞİMCİ ADAYLARININ AYTO'YA KAYITLI GİRİŞİMCİLER OLMASINI ÜMİT EDİYORUZ"

03-13 Ağustos 2015, 17-27 Ağustos 2015 ve 01-09 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacak olan eğitimlerin seçmelerinin yapılacağını ifade eden AYTO Genel Sekreteri İlknur Kabasakal katılımcılara "Temel Girişimcilik eğitimlerimiz yıl boyunca devam edecek, bu gruplarda yer alamayanlar muhakkak bundan sonraki seçmelere katılsınlar. Biz burada bulunan tüm girişimci adaylarının AYTO'ya kayıtlı girişimciler olmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

Eğitimler 9 iş günü boyunca 16.00 - 22.00 saatleri arasında 9 gün süreceğini kaydeden Kabasakal, katılımcıların devamsızlık yapmamasını istedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title