Haberler

Ayto'dan 10. Çam Fıstığı Festivali'ne Destek

Koçarlı Belediyesi öncülüğünde, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Koçarlı Ziraat odası, Koçarlı Şöförler ve Otomobilciler Odası, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi desteği ile bu yıl 10. su düzenlenen Koçarlı Çam Fıstığı Festivali’ne bir destek de Aydın Ticaret Odası’ndan geldi.

Koçarlı Belediyesi öncülüğünde, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Koçarlı Ziraat odası, Koçarlı Şöförler ve Otomobilciler Odası, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi desteği ile bu yıl 10. su düzenlenen Koçarlı Çam Fıstığı Festivali'ne bir destek de Aydın Ticaret Odası'ndan geldi.

30-31 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde Koçarlı'da düzenlenecek olan 10. Çam Fıstığı Festivali öncesi Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk'ün makamında yapılan toplantıda festival hazırlıkları gözden geçirildi. Toplantıya Aydın Ticaret Odası'nı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Kanat Ay Karul, AYTO Başkanlık Danışmanı Alaattin Arslan, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Hüseyin Yaman, Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, Koçarlı Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İlker Aşkın, Koçarlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abdullah Önal katıldı.

Festival programı hakkında bilgi veren Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, "Festivalimizin bu yıl 10.sunu düzenliyoruz. İlçemizi Türkiye'ye tanıtmak ve özellikle dağ köylerimizde bulunan ve geçimlerinin büyük bölümünü burada sağlayan köylülerimizin gelir kaynağı olan çam fıstığını ön plana çıkararak onlara belediye olarak katkıda bulunmak istiyoruz. 10 yıldan bu yana festival yapıp köylünün yanında yer alarak katkıda bulunuyoruz. Festivalimiz 30-31 Mayıs - 01 Haziran tarihlerinde yapılacak olup Cumartesi günü gündüz Yığıntaş piknik alanında çam fıstığı ağaçlarının doğal güzelliği ile iç içe hem piknik hem de festivalimizin bir ayağını gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı festivale davet ediyoruz" dedi.

"10.SU DÜZENLENEN BU FESTİVALE ÖNEMLİ BİR EMEK VERİLMİŞ"

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kanat Ay Karul ise "AYTO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hakan Ülken'in bütün sivil toplum kuruluşlarının ve meslek örgütlerinin tek yürek olduğu böyle bir ortamda bizde AYTO olarak üzerimize düşeni yapmamız gerektiği talimatıyla bugün burada bulunmaktayız. 10.su düzenlenen bu festivalin şu zamana kadar önemli bir emek verilmiş olduğunu görmekteyiz. Çam fıstığının bölge ekonomisi açısından önemli bir katma değer ürünü olduğu asla göz ardı edilemez. Gerek bölge ekonomisi gerekse Odamıza kayıtlı üyelerimiz açısından festivalin gelecekte uluslararası boyuta taşınmasının çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Bu temenni ile bu yıl 10. sunu Soma'daki maden kazasının gölgesinde buruk yaşayacağımız festival günlerinin Koçarlı ilçemize, üreticilerimize ve Aydın ekonomisi için hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Önal Koçarlı Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title