Haberler

Ayten Usta'dan, Genç Girişimcilere Nasihat

Öğretmenlikten emekli olduktan sonra kendi işini kuran Ayten Çetin, Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenen ’Girişimcilik Söyleşileri’ etkinliğinde yaptığı konuşmada, genç girişimcilere nasihatlerde bulundu.

Öğretmenlikten emekli olduktan sonra kendi işini kuran Ayten Çetin, Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenen 'Girişimcilik Söyleşileri' etkinliğinde yaptığı konuşmada, genç girişimcilere nasihatlerde bulundu.

Bir petrol istasyonu yanına açtığı küçük cafe - restoranu büyüten ve çok ünlü bir gurme restoran sahibi olan Çetin, pek çok kişinin 'hayat bana çok zorluk çıkardı' diyeceği meseleleri, mesele etmeden nasıl aştığını anlattı:

"38 yıl önce, liseyi yatılı okuduğunu belirten Çetin, "Üniversitede okurken ise iki çocuğum vardı. Öğretmenlik yapmaya başladığım dönemde, çocuklarım üçlenmiş; annem de bizimle yaşamaya başlamıştı. Ben çalışmaktan vazgeçmedim hiç. Eşim benim ve ailemin geçimini sağlayabilir miydi? Elbette. Ama, ben de çalışmalıydım".

Öğretmenlikten emekli olduktan sonra, evde oturmayı hiç düşünmediğini belirten Ayten Usta, restoran girişimcisi olmaya karar verdiğinde ise hiç korkmadan işe giriştiğini söyledi. Karşısına çıkan zorlukları aşmayı da bir tür yaşam eğlencesi olarak gördüğünü anlatan Ayten Çetin, başarısının sırrını da şöyle formüllendirdi:

"Belki öğretmenlikten gelen bir alışkanlık. Ben insanın her istediği şeyi öğrenebileceğine inanırım. Restoran işletmeye karar verdiğimde de araştırmacı oldum. Yola çıkarken bu işi hiç bilmiyordum; inanın. Merakla çıktım sokağa, gözüme kestirdiğim tüm restoranların yemeklerini yerken gözlemler yaptım. Kafamda yanıt bekleyen sorular, benim en iyi hangi yiyecekleri yapabileceğim ve bu yiyeceklere nasıl ilgi çekebileceğim şeklindeydi. İnanın evimde en az 200 akşam kuru fasulye denemeleri yaptım. Çocuklarımı ve eşimi deneylerimle bezdirdim. Ama lezzetli formülleri de ancak böyle bulabilirdim. Eğer bir başarım varsa, bu başarıda beni motive eden şey, merakımdır".

Konuşma sonunda Ayten Çetin'e bir teşekkür sertifikası takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Global Girişimcilik Haftası Ayten Çetin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title