Haberler

Aytaç Durak'ın Görevine Dönmesi

Güncelleme:

Durak, "Görevden alınmamın ana nedeni, Türkiye Belediyeler Birliği'nin delege seçimleri başlamıştı" dedi.

İçişleri Bakanlığınca 4 yıl önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve önceki gün tekrar başkanlık koltuğuna oturan Aytaç Durak, "Görevden alınmamın ana nedeni, Türkiye Belediyeler Birliği'nin delege seçimleri başlamıştı. Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş bölgesindeki delege seçimlerini benim taraftarlarım kazanmıştı. Bunu görenler alelacele beni görevimden aldılar" dedi.

Durak, başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında AK Parti'den ayrılıp MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin akabinde hukuk dışı bir yöntemle görevden alındığını iddia etti.

Görevden alınmasının ana nedeni hakkında da değerlendirmede bulunan Durak, şöyle konuştu:

"Görevden alınmamın ana nedeni, Türkiye Belediyeler Birliği'nin delege seçimleri başlamıştı. Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş bölgesindeki delege seçimlerini benim taraftarlarım kazanmıştı. Bunu görenler alelacele beni görevimden aldılar. Yasal hakkımı kullanmak için Danıştay'a başvurdum. Danıştay, tam 1 yıl sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararı alıp göreve başlayacağımın ertesi günü belediye başkanlığı görevinden alındım. Alınmasaydım görevime başlayacaktım. Belediyeler Birliği tüzüğünde de, belediyeler birliği başkanının belediye başkanı olması şarttır ibaresi yer alıyor. Yargı kararı verdi; 'gel görevine başla' diyor. Ben gidip görevime başlayacakken buradaki sandalyemi altımdan çektiler."

Yargı yolunu bırakmadıklarını ve Yargıtay'a başvurduklarını ifade eden Durak,  "Benim itirazımı Yargıtay kabul etti. İçişleri Bakanlığı bu karara itiraz etti ve konuyu İdari Dava Daireleri Kurulu'na götürdü. Kurulda beni haklı bularak itirazı reddetti. Bu defada da seçim geldi. Hem benim görevden alınmam hem belediyeler birliği görevimden alınmam hem de tebligatın geciktirilerek bugün yapılması tesadüf değil" diye konuştu.

Bir gazetecinin, belediye başkanlığı makamına oturmasıyla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan "Göreve iadesiyle ilgili herhangi bir yazı tebliğ edilmedi. Ayrıca belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerinin görev süresi 31 Mart günü saat 17.00 itibariyle sona erdi" açıklamasına ilişkin sorusu üzerine Durak, "Onlar mı biliyor ben mi biliyorum? Ben hiç yanıldım mı siyasette? Bürokrasiyi de siyaseti de bilirim siz merak etmeyin" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Aytaç Durak Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title