Haberler

Aysun Tanık Oldu

Manken Aysun Kayacı, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde İfade Verdi

MANKEN AYSUN KAYACI, İSTANBUL AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE İFADE VERDİ

Manken Aysun Kayacı, organizatör Kadir Haluk Şentürk'ün Vergi Usul Kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava kapsamında "tanık" sıfatıyla ifade verdi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma günü dışında ifade veren Kayacı, Şentürk'ü tanımadığını, firmasını da hatırlayamadığını söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Salih Öztürk'ün, Şentürk'ün organize ettiği tanıtıma para almadan katılıp katılmadığını sorduğu Kayacı, mankenlerin zaman zaman bazı işlerden para almadığını belirtti.

Daha önce "tanık" olarak ifadesi alınan manken Gizem Özdilli'nin, "Bu tanıtımda Aysun da yer aldı" dediğinin hatırlatılması üzerine de Kayacı, Özdilli'yi tanıdığını, ancak bahsi geçen tanıtıma katılmadığını kaydetti.

Kayacı, başkan Öztürk'ün, sanığın, mali durumunun bozuk olması nedeniyle suça konu olan tanıtıma katılan mankenlerin para almadıklarını söylediğini ifade etmesi üzerine, "Ben tanıtıma katılan mankenlerden olamam, çünkü sanığı tanımıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Kayacı hakkında "tanık" olarak ifade vermesi amacıyla çağrılmasına rağmen duruşmalara katılmadığı için çıkarılan "zorla getirme" kararını kaldırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, organizatör Kadir Haluk Şentürk hakkında, düzenlediği bir tanıtım işine ilişkin faturaları yasal defterlere kaydetmeyerek, "Vergi Usul Kanununa muhalefet ettiği" gerekçesiyle 1,5 ile 3 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title