Haberler

Ayşenur Zarakolu Düşünce Özgürlüğü Ödülleri"

İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından Ayşe Nur Zarakolu onuruna hazırlanan "Düşünce Özgürlüğü" ödülleri sahiplerine verildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından Ayşe Nur Zarakolu onuruna hazırlanan "Düşünce Özgürlüğü" ödülleri sahiplerine verildi.

Taksim'deki İHD İstanbul şubesinde düzenlenen törende, konuşan İHD Şube Başkanı Zeynep Ceren Boztoprak, geçen yıl verdikleri ödüllerin dayanışma ve selamlaşma anlamını taşıdığı, bu yıl ise düşünce ve ifade özgürlüğünü ayakta tutan, bu alanda çetin mücadele veren isimleri selamlamak adına, selamlaşma temasıyla verdiklerini söyledi.

Hak ve özgürlük mücadelesi veren kişi ve kurumların bu yılı yaslı geçirdiğini savunan Boztoprak, "Bu alanın ünlü ve ününü hak eden büyük isimlerinden Tahir Elçi, çok sevdiği Diyarbakır'da Dört Ayaklı Minare'nin korunması için mücadele ederken katledildi. Arkasında hem büyük bir boşluk hem de büyük bir mücadele alanı bıraktı. Biz artık Tahir Elçi'yle dayanışamayız. Ne var ki Tahir Elçi adı, insan hakları mücadelesi yürüten herkes için güçlü bir dayanışma duygusu yayıyor." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ödülünü, İHD eski Genel Başkanı ve İHD Onur Üyesi Akın Birdal'ın elinden aldı.

Dündar, ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Benim için çok kıymetli bir ödül. Aslında Türkiye'nin tarihi, bir başka okumayla ifade özgürlüğünün ezilmesinin, baskı altına alınmasının tarihidir ama bir yandan da bu baskılara karşı duran insanların kanıyla, canıyla bedel ödediği bir tarihtir. Bu dernek bunun en iyi tanıklarından biridir. Bu ödül, o uğurda mücadele eden özgürlük savaşçılarının aldığı bir ödül." ifadelerini kullandı.

Dündar, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e verilen ödülü de aldı.

Törende, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılanan akademisyenler Muzaffer Kaya, Esra Mungan, Meral Camcı ve Kıvanç Ersoy'un nezdinde "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerine, İMC TV kameramanı Refik Tekin ile terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi de ödüle layık görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Tahir Elçi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title