Haberler

Ayşegül'ün Avukatlık Hayali Gerçek Oldu

Zihinsel engelli Ayşegül Bülbül, çocukluktan beri hayali olan avukatlık cübbesini giydi.

Zihinsel engelli Ayşegül Bülbül, çocukluktan beri hayali olan avukatlık cübbesini giydi.

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte zihinsel engelli Ayşegül'ün avukatlık hayali Çankırı Barosu tarafından gerçekleştirildi.

Zihinsel engelli genç kız, çocukluktan beri hayali olan avukatlık mesleğini yapmak istediğini üyesi bulunduğu Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'ne bildirdi. Engelli genç kızın bu isteği üzerine Çankırı Barosu ile temasa geçen Çankırı Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi yetkilileri 3 Aralık günü bir etkinlik düzenledi.

Baro Başkanı Avukat Erkan Köroğlu ile Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk'ün de katıldığı etkinlikte Ayşegül avukat cübbesi giyip duruşma salonuna girdi. Diğer engellilerin de eşlik ettiği ziyarette Ayşegül'ün çocukluk hayali gerçek oldu.

Ayşegül, böylesi anlamlı bir günde hayallerini sembolik de olsa gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Engellileri misafir eden Baro Başkanı Erkan Köroğlu da engellileri mutlu etme adına böyle bir organizasyon yaptıklarını belirtti. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title