Haberler

Ayşe Tolga da, "Meme Kanserini kafaya taktık" hareketine katıldı

Güncelleme:

Daha önce AVON'un marka elçisi Burcu Esmersoy ve şarkıcı Linet'in katılımıyla gerçekleştirilen "Meme Kanserini Kafaya Taktık" söyleşisinde Medikal Onkoloji Uzmanı Yard. Doç.Dr. Esat Namal'la birlikte kadınların bu konuya ilişkin farkındalığını artırmaya yönelik yorumlarını paylaşan Ayşe Tolga, şöyle konuştu: "Ben de ailesinde ve çevresinde çok fazla kanser vakası yaşamış biriyim. 25 yaşında babamı, daha sonra amcamı ve teyzemi kanserden kaybettim. Yakın zamanda da dört arkadaşım meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak moralimizi düşürmemeliyiz çünkü kanser hayatımızda olan bir olgu. Sadece bir hastalık ve hastalıklar da tedavi edilebilir. Meme kanseri vakalarının yükselişinin de asıl olarak taramaların yapılamaması, yani teşhis edilememesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Çoğu kadın kendi başına gelmeyeceğini düşünüyor ancak durum böyle değil. Aynı zamanda bağışıklık sisteminin kuvvetli tutulması, iyi beslenme de hastalıkla mücadelede önemli. Bu konunun ciddiye alınması için sürekli 'kafaya taktık' dememiz gerekiyor. Herkesi sosyal medya üzerinden de #kafayataktık hashtag'iyle paylaşım yaparak mücadeleye destek olmaya davet ediyorum."

Olivium AVM'de kurulan Avon Meme Kanseri ile Mücadele standında "elle muayene kabinleri" oluşturuldu. Burada kadınlara hastalığın ilk belirtileri ve kendi kendine muayene yöntemleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca Türk Kanser Derneği işbirliğiyle standı ziyaret eden kadınlara ücretsiz meme kanseri taraması imkanı sunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burcu Esmersoy Ayşe Tolga Linet Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title