Haberler

    Ayrıştırıcı Tutum, Çok Zarar Verir'

    5 Haziran Pazar günü de okuldaki aşure gününde eski mezunlardan ve velilerden buna destek geldi. Eski mezunlar 'Yandaş değil, çağdaş idare' pankartı açtı. Yaşananlar üzerine İstanbul Erkek Liseliler Derneği Başkanı Feyza Erkan yazılı açıklama yaparak özetle şöyle dedi:

    "25 yıldan beri devam etmekte olan geleneksel kültürel etkinliklerde son yılda yaşanan bazı kısıtlamalar, öğretmenlerin karşılaştığı soruşturmalar ve benzeri sıkıntılı durumlar, öğrencilerin ve mezunların tepkilerine yol açmıştır. İstanbul Erkek Liseliler Derneği bu tepkileri Okul Müdürü Hikmet Konar'a iletmiş, onun da olumlu tutumu ve katkısı ile sorunların iyi bir iletişim ortamı içinde diyalog ve anlayışla çözümü için çalışmıştır. Mezuniyet töreninde öğrencilerin demokratik ve barışçıl bir gösteri olarak nitelendirilebilecek protesto eylemi bir kısım basın tarafından siyasi malzeme yapılmış, düşmanlık ve hakaret dolu ifadelerle, provoke edici seviyesiz söylemlerle medyaya taşınmıştır. Öğrencileri ve mezunları ayrıştırıcı ve çatışmaya kışkırtıcı bu tutumun, kimden ve ne taraftan gelirse gelsin, hem lisemize hem de ülkemize çok zarar vereceği açıktır. Çağdaş bir eğitimin ve bu eğitim kapsamındaki kültürel etkinliklerin biçimi ve içeriğinin uygarca tartışılması ile ilgili bir konunun, politika malzemesi yapılmasına kesinlikle karşıyız. Derneğimiz, okul idaresiyle, öğrencilerle, mezunlarla birlikte sorunları, her türlü çatışmadan uzak, barışçıl bir şekilde, karşılıklı saygı ve işbirliği içinde çözmeye çalışılmıştır."

    'BASKI KURULMAK İSTENDİ'

    Eğitim-Bir-Sen üyesi bir grup öğretmen de lisenin önünde Konar'a destek verdi. Öte yandan okulun üç yıl müdür vekilliği görevini yürüten ve şu anda emekli olan Abdullah Mollaoğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, görevden isteyerek ayrılmadığını ve Konar'ın görevlendirilmesini siyasi bulduğunu belirterek, "Proje okullar ile İstanbul Erkek Lisesi üzerinde baskı kurulmak istendi. Bu nedenle eski idareciler gönderildi" diye konuştu.

    Hikmet Konar'ın mesleki tecrübesi ve siyasi yönü de tartışılmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre 1978 İstanbul doğumlu Konar, Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olarak (2001) öğretmenliğe başladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi-Türk Edebiyatı bölümünde yüksek lisans yaptı. Yaklaşık 50 öğrencili Özel Fener Rum Lisesi'nde 2008- 2014 arasında müdür başyardımcısı olarak çalıştı. Şubat 2015'te ortalama 900 öğrencili İstanbul Erkek Lisesi'ne bakan tarafından müdür olarak atandı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    İstanbul Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title