Haberler

Ayrılıkçı Katalan Belediyelerden, İspanya Resmi Tatilini Boykot

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde bağımsızlık yanlısı siyasi partilerin yönetimindeki belediyeler, İspanya'daki resmi tatil günlerini boykot etmeye başladı.

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde bağımsızlık yanlısı siyasi partilerin yönetimindeki belediyeler, İspanya'daki resmi tatil günlerini boykot etmeye başladı.

Katalonya'da Badalona başta olmak üzere birkaç belediyenin ilk olarak geçtiğimiz 12 Ekim'de kutlanan ulusal bayramda başlattıkları "İspanya'nın resmi tatil günlerini boykot" girişimi giderek büyüyor.

İspanya'da anayasanın kabulü dolayısıyla 6 Aralık'ta kutlanan "Anayasa Günü" resmi tatilini boykot için Katalonya'daki 350 kadar belediye kapılarını açık tuttu. Bağımsızlık yanlısı siyasi partilerin yönetiminde olan belediyelerin yaptığı boykotta, belediye memurları boykota destek vermek için resmi tatile rağmen işlerine gelse de vatandaşa resmi bir hizmet verilmedi.

Bu arada Katalonya özerk yönetimine dışarıdan destek veren aşırı sol görüşlü ve ayrılıkçı Halk Birliği Koalisyonu (CUP) partisinin yönetimindeki Girona kentindeki Celra belediyesi, bu zamana kadar "Anayasa Meydanı" olarak adlandırılan bir yerin ismini "Maria Merce Marcal Durante Meydanı" (Katalan bir yazar) diye değiştirdi. Celra'da adı değiştirilen meydandaki törene Katalonya özerk yönetim meclisi başkanı Carme Forcadell de katıldı. Bağımsızlık yanlısı girişimlerle bağlantılı olarak Anayasa Mahkemesi'nin kararına itaatsizlik ve görevini kötüye kullanmak suçlarından hakkında soruşturma yürütülen Forcadell, Celra'da yaptığı konuşmada "Toplu ve bireysel özgürlükler her zaman savunulmalı. Kimse buna gözlerini kapatmamalı." dedi.

Katalonya özerk yönetimi Başkan Yardımcısı ve Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) partisinin lideri Oriol Junqueras da basına yaptığı açıklamada, "Anayasa Günü'nde çalışmayı bırakmanın hiçbir haklılığı yoktur. Belediyelerin kapılarını açıp vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık vermeyi öncelik olarak görmeleri çok uygun bir davranıştır." ifadelerini kullandı.

İspanya'da geçtiğimiz 12 Ekim'de kutlanan milli bayramı protesto eden Katalonya'daki Badalona belediyesi, mahkeme kararına rağmen kapılarını vatandaşlara açmış ve bundan dolayı belediye yetkilileri hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İspanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title