Haberler

Ayrancılar Çamur Deryasına Döndü, Vatandaş İsyan Etti

Ayrancılar çamur deryasına döndü, vatandaş isyan etti Torbalı'da vatandaşların İZSU'ya yol isyanıİZMİR - İzmir'in Torbalı ilçesinin en büyük mahallesi Ayrancılar'da, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından sürdürülen 60 kilometrelik kanalizasyon kazıları mahalleyi...

Ayrancılar çamur deryasına döndü, vatandaş isyan etti

Torbalı'da vatandaşların İZSU'ya yol isyanı

İZMİR - İzmir'in Torbalı ilçesinin en büyük mahallesi Ayrancılar'da, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından sürdürülen 60 kilometrelik kanalizasyon kazıları mahalleyi çamur deryasına döndürdü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından sürdürülen 60 kilometre uzunluğundaki altyapı kazıları, onarılmadan terk edilince kentin en büyük mahallelerinden Ayrancılar'da altyapı çöktü. Alt yapının tamamlanmaması nedeniyle mahalle çamur deryasına döndü. İş yerlerinin zor açıldığı mahallede, vatandaşlar isyan etti. İZSU'nun Torbalı'yı cezalandırmak, yerel yöneticileri vatandaşlarla karşı karşıya getirmek gibi bir niyetinin olmadığını düşündüklerini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "İZSU kazdığı çukurları kapatmak, bozduğu yolları onarmak zorunda. 60 bin vatandaşımızın yaşam kalitesi ve ticaret hayatı, ulaşım hakkı zarar görüyor. İlçe belediyesi olarak da bizim müdahale etme ya da o çukurları kapatma gibi bir yetkimiz yok. İZSU bize sormadan, danışmadan, üretim planlarını paylaşmadan mahalleye daldı. Mahalle tek kelimeyle çöktü. Yağmurlarda buna eklenince hayat felç oldu. Vatandaşımız bunu Torbalı Belediyesinin yaptığını sanıyor. Gece gündüz telefonlarım susmuyor. Kasıt aramıyorum, böyle düşünmek bile istemiyorum; ancak hem vatandaşın parası heba oluyor, hem de İZSU tam olarak ne yaptığı bilmiyor. Bize de bilgi vermiyor. Şimdi aynı şey Torbalı ilçe merkezinde yapılacak. Resmen ticaret ve sosyal hayatımız bloke edilmek isteniliyor. Bu meselenin iki kurum arasında polemik konusu yapılmasını istemiyorum. İZSU'yu sorumlu ve duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

Şehit babasının ayağı kırıldı

Öte yandan, bir süre önce Şemdinli'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen er Feridun Yılmaz'ın babası Mehmet Yılmaz da onarılmayan çukura düştü. Şehit babasının ayağı kırılırken, Yılmaz, evde tedavi altına alınıp dinlenmeye başladı. Şehidin ablası Emine Yılmaz da, olanlara sert tepki gösterdi.

İnönü Mahallesi Muhtarı Ahmet Evren de, ilçede ticaret hayatının bitme aşamasına geldiğini, dükkanların, evlerin çamur deryasına döndüğünü, araçların çamurda kaldığı söyledi. Mahalle esnafından Mevlüt Ertürk ise, yolların kullanılamaz olduğunu ifade ederek, yetkililere çağrıda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emine Yılmaz Ayrancılar Torbalı Yerel Haberler

title