Haberler

Aynı Köyün İki Mahallesi Farklı Çağları Yaşıyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Akçadere köyünde iki mahalle arasındaki büyük farklılıklar köylülerin tepkisine neden oldu.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Akçadere köyünde iki mahalle arasındaki büyük farklılıklar köylülerin tepkisine neden oldu.

Toplam 125 haneli, 950 nüfuslu Akçadere köyünün 100 hanede 825 kişinin yaşadığı Afet Evleri'nin de bulunduğu Aşağı Mahalle'de yolların parke taşı ile kaplı olduğunu, tapu ve su sorunu bulunmadığını söyleyen köylüler, 1 kilometre uzaklıktaki kendi mahalleleri olan Yukarı Mahalle'nin ise tam bir 'çile' köyü olduğunu belirttiler. Köy sakinlerinden Adil Öksüz, 25 hanede 125 kişinin yaşadığı Yukarı Mahalle'de yol olmadığını, üç gün öncesine kadar su da bulunmadığını ifade ederek, "Cami binamız var, imam yok. Aşağı Mahalle'de

arazilerin büyük bir bölümü tapulu arazi. Bizim mahalledeki arazilere yıllardır uğraşmamıza karşın tapu verilmedi. 2 B arazisi statüsüne girdi. Korkumuzdan ekemiyoruz. Tarlalarımıza dokunamıyoruz" dedi.

Köy halkından Şekip Özata ise, "Bu kadar fark olur mu? Bir taraf cennet, diğer taraf cehennem. İlgisizlikten bıktık. Gerekirse taşısınlar bizi bu ata yurtlarımızdan. Yol yok, okul yok, su yok, cep telefonu çekmiyor. Çocuklarımız taşımalı eğitime binmek için 1 kilometre Aşağı Mahalle'ye kadar yürüyor. Minibüs gelmiyor çocukları almaya. Kışın bu yollar geçit vermiyor" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Erol Özata da, şunları söyledi:

"Eskiden bir söz vardı. Orada bir köy var uzakta. O köy bizim köyümüzdür. Gelmesek de, kalmasak da o köy bizim köyümüzdür şeklinde. Şimdi buraya bakınca gelmek istesen de gelemezsin, kalmak istesen de kalamazsın oldu. 700 seçmeni olan bir köyde iki mahalle arasında bu kadar açık fark olur mu?"

Yıllardır Yukarı Mahalle'de yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Satı Akgül, "Hastalandık. Buraya ambulans dahi çıkamadı. Bizi buralarda kendi kaderimizle baş başa bıraktılar. Yardım bekliyoruz. Burası fakir bir köy. Köyün gençleri tarla ekilmediğinden köyü bırakıp Sandıklı'ya gidiyor. Orada hamallık ediyor. Eşi ve çocukları yanımızda kalıyor. Tek başına oralarda ekmek parası için çabalıyor" ifadelerini kullandı.

Akçadere Köyü Muhtarı Hüseyin Tekin ise, "Yol meselesini yetkililere ilettim, 2013 başında bin metrekare parke taşı döşenecek" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sandıklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title