Haberler

'Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz' Projesi

Falez Rotary Kulübü Başkanı Lütfü Nalbantoğlu, Suça İtilmiş Tutuklu Çocukların Sanatsal Konularda Eğtilmesi Amcıyla 'Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz' Projesi Başlattıklarını Bildirdi

Falez Rotary Kulübü Başkanı Lütfü Nalbantoğlu, suça itilmiş tutuklu çocukların sanatsal konularda eğtilmesi amcıyla 'Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz' Projesi başlattıklarını bildirdi.

Nalbantoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Antalya L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda 'Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz' projesi başlattıklarını kaydetti. Projeyi, Toplum Gönüllüleri Vakfı yürütücülüğünde, Ceza İnfaz Sistemlerinde Sivil Toplum Derneği'nin (CİSST) danışmanlığında gerçekleştireceklerini vurgulayan Nalbantoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

'Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz Projesi, çocuk tutuklu ve hükümlülerin kişisel gelişim ve öz güvenlerine katkıda bulunmak amacıyla üç yıldır, değişen zamanlarda Bayrampaşa Cezaevi, Elazığ Çocuk Tutuk ve Eğitim evi, Maltepe Ceza İnfaz Kurumu Çocuk ve Gençlik Birimi'nde devam eden projedir. Bu yaz Antalya Falez Rotary Kulübü'nün desteğiyle Antalya L Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tüm çocuk tutuklularla birebir sanat ve yaratıcılık atölyeleri ile farklı konularda eğitimler ile hayata geçirilmiştir. Atölyeler, seramik, resim, ritim ve müzik, tiyatro, edebiyat başlıklarıyla, eğitimler ise barış eğitimleri ve kişisel öz bakım - hijyen eğitimleri olarak tasarlanmıştır.

Projenin başlıca amacı, suça itilmiş çocuklara, hangi nedenle olursa olsun tutukevinde bulundukları sürede ağabeylik ? ablalık modeli ile farklı eğitsel ve sanatsal konularla ilgi alanları çeşitlendirerek, hem toplumun hem de çocukların birbirlerine duydukları güven ortamını oluşturmak ve korumaktır.'

Lütfi Nalbantoğlu, toplum gönüllüsü gençlerin, cezaevi ve tutukevleri gibi kurumlarda kalan çocukların çeşitli yaşam deneyimleri kazanmaları ve çeşitli insanlarla tanışmalarını sağlamak amacıyla 'ağabey' ve 'abla' modeli oluşturarak kendilerini farklı yönlerde geliştirmeleri konusunda teşvik etmelerini hedeflediklerini anlattı.

(FC-ŞEN) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title