Haberler

Aynı Anda Ölen Yaşlı Çift Toprağa Verildi

Edirne'de Sevgililer Günü'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden yaşlı çift, musalla taşında da ayrılmadı.

Edirne'de Sevgililer Günü'nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden yaşlı çift, musalla taşında da ayrılmadı.

Dün geçirdikleri kalp krizi sonucu aynı anda ölen Hatice Özbay (93) ve eşi Mustafa Özbay (93) çiftinin cenazeleri, yakınları tarafından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak Çukurköy'deki evlerine getirildi.

Yaşlı çiftin kızları, Gülser, Gülümser ve Mahküme, anne ve babasının cenazeleri başında gözyaşı döktü.

Bir süre evin bahçesinde kalan cenazeler, Çukurköy Camii imamı Hasan Can'ın okuduğu duanın ardından köy mezarlığına getirildi.

Çift musalla taşında da ayrılmadı

Mustafa Özbay'ın cenazesi musalla taşına indirilirken, mezarlıkta tek musalla taşı bulunması nedeniyle eşi Hatice Özbay'ın cenazesi araçta kaldı.

Bunun üzerine çözüm arayan vatandaşlar, musalla taşının yanına demirden bölümler eklenerek eşi Özbay'ın da cenazesi getirildi.

Ayrı ayrı kılınan cenaze namazının ardından yaşlı çift yan yana toprağa verildi.

"Sevgililer Günü, onların başka bir dünyaya göç ettiği gün oldu"

Yaşlı çiftin torunu Arzu Akkuzu gazetecilere yaptığı açıklamada, dedesi ve anneannesinin yaklaşık 70 yıllık evli olduklarını ve birbirlerini çok sevdiklerini söyledi.

İkisinin de şimdiye adar bir sağlık sorunu yaşamadıklarını ifade eden Akkuzu, "Hep güler yüzlü bir şekilde hatırlayacağım onları. Birbirlerine çok düşkünlerdi, çok seviyorlardı. Bütün ömürlerini bu köy evinde geçirdiler. Sevgililer Günü onların başka bir dünyaya göç ettiği gün oldu. Bütün ömürlerini nasıl beraber geçirdilerse ölümleri de öyle oldu. Yine beraber gittiler. Zaten dedem, 'Ben önce öleyim hanım sensiz yapamam' derdi. İstedikleri oldu. İkisi de aynı anda öldü" diye konuştu.

Diğer torun Duygu Akkuzu ise anneannesi ve dedesinin çok uzun bir ömrü birlikte geçirdiklerini kaydederek, "Bu uzun ömürlerindeki aşklarını bu şekilde ve birlikte noktalamaları onların birbirine duyduğu sevgiyi gösteriyor" dedi.

Olay

Dün Çukurköy'de yaşayan Hatice Özbay (93) eşi Mustafa Özbay'ın (93) evde hareketsiz şekilde nefes almadan yattığını görünce fenalaşmış, komşularının durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Hatice ve Mustafa Özbay'ın kalp krizi nedeniyle öldüklerini tespit etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Çukurköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title