Haberler

Aynı Aileden 3 Kişi Öldü, Hayvandan Bulaşan Hastalık Şüphesi Var

Güncelleme:

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde hayvancılıkla uğraşan aynı aileden 3 kişi, hayvandan insana bulaştığı düşünülen bir hastalık şüphesiyle arka arkaya hayatını kaybetti.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde hayvancılıkla uğraşan aileden 3 kişi, hayvandan insana bulaştığı düşünülen bir hastalık şüphesiyle yaşamını yitirdi. Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, hastaların ölümünün hayvandan insana geçen bir hastalıktan kaynaklandığını düşündüklerini ancak kesin nedenin otopsi ve tahliller sonucu ortaya çıkacağını söyledi.

4 İNEK ANİDEN ÖLDÜ

Tufanbeyli ilçesindeki Çukurkışla köyünde büyükbaş hayvancılıkla uğraşan Tahsin Özmen'in yaklaşık 10 gün önce inekleri rahatsızlandı. İneklere bakmak için köye gelen bir veteriner, Tahsin Özmen'in kardeşi 53 yaşındaki Selahattin Özmen ile birlikte inceleme yaptı. Rahatsızlanan ineklerden birini keserek inceleyen ve inekte kanama bozukluğu saptayan veterinere Selahattin Özmen de yardım etti. Birkaç gün sonra 4 inek aniden ölürken, Tahsin ve Selahattin Özmen'in teyzeleri Zülfiye Özmen de yaşamını yitirdi.

ÇİFT, KARIN AĞRISI VE YÜKSEK ATEŞ ŞİKAYETİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdiği düşünülen Zülfiye Özmen, köyde toprağa verildi. Geçen 2 Temmuz'da ise Selahattin Özmen ve eşi 49 yaşındaki Mine Özmen, karın ağrısı, ishal ve yüksek ateş şikayetiyle Tufanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan acil olarak önce Kozan Devlet Hastanesi'ne ambulansla sevk edilen Mine ve Selahattin Özmen çifti, buradan da iç kanama şüphesiyle Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürüldü.

ARKA ARKAYA ÖLDÜLER

Hastanenin acil servisinde tedaviye alınan Özmen çiftinde, kanamalı olarak böbrek ve karaciğer yetmezliği saptandı. Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde hayvansal bir bakteri olan leptoskiroz ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ön tanısı konulan hastalar, durumları ağırlaşınca Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere karşın Selahattin ve Mine Özmen bugün öğle saatlerinde yarım saat arayla yaşamlarını yitirdi. Özmen çiftinin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

ÖRNEKLER İNCELENİYOR

Kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Mine ve Selahattin Özmen'den alınan örnekler, Balcalı Hastanesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuvarlarında inceleniyor. Ölen ineklerden alınan örnekler de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün laboratuvarına gönderildi. Hastane önünde bekleyen Selahattin Özmen'in eniştesi Mustafa Gürün, olayla ilgili çok bilgilerinin olmadığını ayrıca kendilerine de bir açıklama yapılmadığı söyledi.

"KKKA ŞÜPHESİ DE VAR"

Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova ise, şunları kaydetti:

"Bu hastalarda ilk etapta hayvansal bir bakteri türü olan leptoskiroz ve Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) gibi ön tanı konularak baştan itibaren tüm temas ve izolasyon önlemleri alındı. Her 2 hastanın hayvancılıkla uğraştığı görülüyor. Bundan yaklaşık 10 gün önce hayvanlarında ishal ve ani ölüm oluyor. Ölmeden önce bir hayvanlarını kestikleri ve o hayvanda da kanama bozukluğu görülüyor. Nitekim her 2 hastamızda da kanama ve pıhtılaşma bozukluğu ile birlikte çok hızlı ilerleyen bir şok tablosu vardı. Durumla ilgili olarak hem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hem de Sağlık İl Müdürlüğü ile irtibat halindeyiz. Kendileri baştan itibaren bilgilendirilmişler. Olayı baştan beri biliyorlar. Gerekli uyarılar ve bildirimler yapıldı. Ne olduğunu tam bilmiyoruz. Hem hayvanlardan hem hastalarımızda yapılan tetkikler tekrar irdeleniyor. Maalesef kaybettiğimiz 2 hastamızdan aldığımız tetkiklerin incelemesi hem bizim hem de Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuvarlarında devam ediyor. Her 2 hastamızda da ileri derecede pıhtılaşma bozukluğu yanı sıra çoklu organ yetmezliği var. Şok tablosuyla maalesef hastalarımızı kaybettik. Bu bulgulardan yola çıkarak hastalarımızın ölümüne ilk etapta hayvandan insana geçen bir hastalık olabileceğini varsayıyoruz. Bu tür vakalarda hem sağlık çalışanlarını ve diğer hastalarımızı korumak adına bulgularında da benzerlik olması nedeniyle KKKA'yı da ön tanının içine alarak önlem aldık. Tetkiklerimiz zaten laboratuvarlara gitti, sonuçlarını bekliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Özmen Tufanbeyli Taşova Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (20)

Bombacı mülayım:

Veeeyyy bune ya yine mi Adana??? Fuhuş, esrar, katil şimdi de bu felaket. Allahın verdigi cezamı aceba???

1
12
yanıtYanıtla
İSRAİL AMERKİ İŞİ:

BRUCELLA DIR. . . .

1
10
yanıtYanıtla
4/4 nü kesen sünetci osman:

bu nasıl habercilik hayvan yazmışsında cinsini yazmamışsınnız

3
7
yanıtYanıtla
qwerty:

hastalık kötü bi sınav allah yardım etsin

9
1
yanıtYanıtla
TUFANBEYLİLİ VATANDAŞ:

İnekleri ölmüş, ardındada birer birer ailede ölümler olmuş, malların etini yemiş olabilirler diye düşünüyorum

7
2
yanıtYanıtla
TUFANBEYLİLİ VATANDAŞ:

Bizim orda bir ineğin öleceğini anladıkları zaman hemen keserler kasabı çağırıp o ineği öldü fiyatına satarlar Dua edelimde bu hasta hayvanları başkaları yemiş olmasın

7
0
yanıtYanıtla
Engin Ersoy:

Bir haber okumak veya izlemek için ontane raklam koyulmaz ayıptır. Bari haber arasına koymayın. Rezelet bu. . . !

5
0
yanıtYanıtla
BABAHAKKI:

Çok net antraks, halkça bilinen adıyla şarbon bu, inceleme için hayvanların otopsilerinin yapılması çok yanlış, allah korusun hastalık başka hayvanlara, ondan daha da tehlikelisi başka insanlara da sirayet edebilir.

5
0
yanıtYanıtla
TUFANBEYLİLİ VATANDAŞ:

Allah rahmet etsin

2
1
yanıtYanıtla
4/4 nü kesen sünetci osman:

evet hayvanın cınsi inekmiş öğrendik de ital inekmi yerli inekmi çok önemli öğrenmek lazım

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title