Haberler

AYM'den Evren ve Şahinkaya'ya Ret

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi, Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya'nın hak ihlaline uğradıkları iddiasıyla yaptıkları bireysel başvuruyu reddetti.

Anayasa Mahkemesi, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın 12 Eylül davası nedeniyle haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptığı başvuruyu, olağan kanun yolları tüketilmediğinden kabul edilemez buldu.

"İÇ HUKUK YOLLARI TÜKETİLMEDİ"

Anayasa Mahkemesi, 12 Eylül döneminin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya, 12 Eylül davası nedeniyle haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuruyu ele aldı.

Yüksek Mahkeme, iç hukuk yolları tüketilmediğinden başvuruyu kabul edilemez buldu.

AVUKATLARI BAŞVURMUŞTU

Evren ve Şahinkaya'nın bireysel başvuru dilekçesinde, Evren ve Şahinkaya'nın, 12 Eylül 1980-6 Aralık 1983 arasında kanunun açıkça suç saydığı eylemlerinin bulunmadığı savunularak, TCK'nın 146'ncı maddesindeki ''TBMM'yi ortadan kaldırma suçunu işledikleri'' iddiasıyla açılan kamu davasının hukuken yok hükmünde olduğunun tespiti için yapılan başvurular hatırlatılmıştı.

Davanın görüldüğü Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine, ''12 Eylül iddianamesinin ve kamu davasının hukuken yok hükmünde olduğunun'' tespiti için verilen dilekçelerin reddedildiği belirtilen dilekçede, mahkemenin verdiği ret kararı gereğince iç hukuk yolları tüketildiğinden bireysel başvuru hakkının kullanılmasına karar verildiği savunulmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Tahsin Şahinkaya Kenan Evren Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (6)

MISAK I MILLI:

OCALANA HAK IHLALI AMA ULKEYI KARDES KARDESI OLDURMEYI ENGELLEMEK HAK IHLALI YOK ISTE TURKIYENIN GELDIGI DURUM,HUKUMET ILE TORERIST ELELE,YAZIKLAR OLSUN ULKEYI YONETEN SEREFSIZLERE

24
8
yanıtYanıtla
zafer özcan:

BAHSETTİĞİNİZ KİŞİLER TARAFINDAN HAZIRLANAN 1982 ANAYASASI YÜZDE 98 ORANINDA HALK NEZDİNDE KABUL GÖRMÜŞTÜ AMA.BUGÜN YİNE BİR REFERANDUM YAPILSIN O İHTİLALE YİNE ENAZ YÜZDE 60 EVET OYU ÇIKAR....

9
4
yanıtYanıtla
TURAN YILMAZ:

YAŞLARI KAÇ OLURSA OLSUN TUTUKLANMALARI GEREKİRGARİBANA ELEKTRİK BORCUNDAN VEYA DERSANE BORCU YÜZÜNDEN YAŞLI Bİ TEYZE İÇERİ GİRİYOSA ODA GİRECEK

3
8
yanıtYanıtla
ne desem:

12 eylül öncesi ülke güllük gülüstanlıktı, herkes kardeş kardeş geçiniyordu, solcularla sağcılar buluşup beraber halay çekip kardeşlik türküleri söylüyorlardı. Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya geldiler bu güzel ortamı bozdular, cezaları idam olmalıydı!

3
4
yanıtYanıtla
ÇİN MALI BUNLAR:

PAŞAM PAŞAM DİYE AYAĞININ ALTINI ÖPENLER ŞİMDİ ASLAN KESİLDİLER.NEREDE SİYASİ İRADE , MİLLETİN ÇOCUKLARINI BİRBİRLERİNE KIRDIRIRLARKEN GIKLARI DAHİ ÇIKMIYORDU, NE ZAMAN DARBE OLDU OH DEDİLER, ŞİMDİ O OH DİYENLER POF DİYORLAR ANLIYAMADIK GİTTİ.

6
0
yanıtYanıtla
erhan:

kenan evren şimdiki vekillerden ve askerlerden daha şereflidir allah ona sağlıklar versin şimdiki meclisdeki üyeleride bildiği gibi yapsın

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title