Haberler

Aylin Nazlıaka CHP'den İhraç Edildi

Güncelleme:

CHP'de disipline sevk edilen milletvekili Aylin Nazlıaka, 7'ye karşı 8 oyla partiden ihraç edildi.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın partiden ihracına karar verdi. YDK, "Bir milletvekilinin odasında bulunan Atatürk resmini indirdiği iddiasının gerçek olmadığı ve iddianın iftira kapsamında bulunduğu" gerekçesiyle Nazlıaka'yı, 7'ye karşı 8 oyla partiden ihraç etti.

KINAMA CEZASI TEKLİFİ

İhraca karşı çıkan 7 üyenin, kınama cezası verilmesinden yana oy kullandığı öğrenildi. Atatürk posteri tartışmasında CHP muhakkiklerinin hazırladığı raporu ele alan Parti Meclisi, Nazlıaka'nın, tedbirli olarak partiden kesin ihracı istemiyle disiplin kuruluna sevkine karar vermişti.

1 OY FARKLA KARAR ÇIKTI

YDK, Nazlıaka'nın yanı sıra olayda adı geçen vekillerle de görüştü. YDK, son toplantısında Nazlıaka'nın ihracına, bir oy farkla karar verdi. Kararı YDK Genel Sekreteri Ali Hikmet Akıllı açıkladı. Akıllı, yapılan inceleme sonucunda, disipline sevk edilen Nazlıaka'nın, bir milletvekilinin odasında bulunan Atatürk resmini indirdiği iddiasının gerçek olmadığı ve iddianın iftira kapsamında bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Akıllı, "CHP tüzüğünün 70/a-b maddesi gereğince disipline sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın CHP'den kesin olarak ihracına oy çokluğuyla karar verilmiştir" dedi.

Akıllı, Nazlıaka hakkında alınan kararı şu şekilde açıkladı:

"Uygulanması gereken ceza yönünden kurul üyeleri Uğur Bayraktutan, Sezgin Kaya, Ali Hikmet Akıllı, Celal Çelik, Turan Aydoğan, Selahattin Emre, Ahmet Zeytunlu'nun, tüzüğün 70/C-c maddesi gereğince kınama cezası verilmesi gerektiği karşı oyuna karşılık; üyeler Saniye Barut, Şehrazat Mercan, Mustafa Serdar Soydan, Gülsüm Filorinalı, Ahmet Ersen Özsoy, Mahir Polat, Hüseyin Aydoğdu ve Süleyman Bülbül'ün çoğunluk oyuyla tüzüğün 70/A-b maddesi gereğince disipline sevk edilen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın CHP'den kesin olarak ihracına oy çokluğu ile karar verilmiştir."

SÜRESİZ OLARAK PARTİ İLE İLİŞKİSİ KESİLİYOR

CHP Tüzüğüne göre, YDK tarafından "kesin ihraç" cezası alan üyelerin, süresiz olarak parti ile ilişkisi kesiliyor.

Ayrıca ihraç edilen kişinin adı defterlerden ve üye kütüğünden siliniyor. Karar ise genel sekreterlik tarafından örgüte duyuruluyor.

ÖNSEÇİMDE İKİNCİ OLMUŞTU

Kesin ihraç kararı verilen Nazlıaka, CHP'nin 7 Haziran seçimleri öncesi gerçekleştirdiği önseçimlerde önemli başarı elde etmişti. Hakim denetiminde yapılan seçimlere Ankara 1. bölgeden katılan Nazlıaka, ikinci olmuştu. Aynı bölgeden en çok oyu ise söz konusu iddialarla ilgili Nazlıaka'nın işaret ettiği Ankara Milletvekili Necati Yılmaz almıştı.
CHP YDK, son olarak 2014'te Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'u, sonrasında ise İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'i ihraç etmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Aylin Nazlıaka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (93)

batılıMobil-ANDROID:

chpye oy vermedim ama Atatürkçü yüm ama chp de gerçek atatürkçü kalmadı

24
8
yanıtYanıtla
Hakan Bal:

gtr sen chpkk´ya mi veriyorsun hala? takim tutar gibi parti tutuyorsunuz sigirlar sizi.

yanıt0
yanıt0
CHP,Li:

koyu bir chp, li olarak söylüyorum, , bu partiden atilacak biri varsa, o da kilictarogludur, , partimizi alevi partisi yapmistir, binlerce sünni üyelerimizi chp, den sogutmustur, chp, yi iktidardan tamamen uzaklastirmistir. atamizin kemikleri hic bu kadar sizlamamisti.

22
7
yanıtYanıtla
Fatih Arslan:

Kılıçtaroğlu sen ne zaman gideceksin acaba. Yirmi seçim daha kaybettikten sonramı?

27
0
yanıtYanıtla
kızgın altıokçu:

Böyle karı, partiden ihraç edilir mi bee ?? Filmlerde oynasa kesin oscar alır bu karı. . .

24
0
yanıtYanıtla
erzurum:

pkk lı dersimli kemal efendi; Atatürkün partisinden , atatürkçüleri, atatürkün resmini indirdin diye kovuyor :))) Ben buna şöyle derim. . Hayat kısa kıyamet yakın. . herşey boş !! Çünkü dünya bu kadar basit ve ucuz bir yer olmamıştı şimdiye kadar. . Bu kadar ironik bu kadar inanılmaz olaylar olmamıştı maalesef. . ya mehdi falan gelir yada kıyamet yakın. . bu dünya daha fazla yaşamaz. .

23
0
yanıtYanıtla
serhat:

gerçek atatürkçü parti ak partidir. ak parti tüm milletin partisidir

15
7
yanıtYanıtla
ali:

tayyibi ilahlaştırmayın diyen chp. sen önce kendine bak Allah''tan büyük yüce yoktur

20
2
yanıtYanıtla
lut tom:

AKP senin gibilerle dolu oraya git elüstünde kahraman olursun

15
6
yanıtYanıtla
cem:

sayın vekilim sizin gibi aydın insaları hdp de görmeyi isteriz

5
16
yanıtYanıtla
Tüm 93 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title