Haberler

Aylan Bebek ile Ümran'ın Kardan Heykelini Yaptı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşaat işçisi Mehmet Şerif Karahan, evinin bahçesinde, Bodrum'da cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi ile Halep'teki saldırıda yaralanan Ümran Daknes'in kardan heykelini yaptı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşaat işçisi Mehmet Şerif Karahan, evinin bahçesinde, Bodrum'da cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi ile Halep'teki saldırıda yaralanan Ümran Daknes'in kardan heykelini yaptı.

Yüksekova'da 3 hafta önce "kardan uçak" yapan Mehmet Şerif Karahan, bu kez de Suriye'deki çatışmalara dikkati çekmek istedi.

Bu kapsamda evinin bahçesinde, Bodrum'da 2 Eylül 2015'te yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybeden ve cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi ile Suriye'de Halep'in El Katerji mahallesindeki sivil yerleşim yerine düzenlenen saldırıda yaralıyken ambulansa bindirilen 5 yaşındaki Ümran Daknes'in kardan heykelini yapan Karahan, bu heykelleri yaparken sprey ve yağlı boya, kar küreği, bıçak ve fırça gibi malzemeler kullandı.

Karahan, kardan heykellere küçük kızının elbise ve ayakkabılarını giydirdi.

Heykeller için saçlarını kesti

İnşaat işçisi Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de savaşın yarattığı tahribata ve ölümlere dikkati çekmek istediğini söyledi.

Heykelleri yapmak için dondurucu soğukta 15 gün çalıştığını anlatan Karahan, "İki çocuğu da neredeyse tüm dünya tanıyor. Başta çocuklar olmak üzere hiçbir insanın ölmesini istemediğimden böyle bir şey yaptım." dedi. Bazı ülkelerin, mültecilerin ülkelerine girmesine izin vermediğini anımsatan Karahan, "Savaş nedeniyle mülteci durumuna düşen insanlar ya denizde boğuluyor ya da çok zor durumda kalıyor. Çocuklar ölüyor. Çocuklar ölmesin." diye konuştu. Karahan, Aylan bebek ve Ümran'ın kardan heykellerinde kestiği kendi saçlarını kullandığını, kumsalı sembolize etmek için kara kül döktüğünü ve denizi sembolize etmek için de karın bir bölümünü maviye boyadığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şerif Yüksekova Hakkari Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title