Haberler

Aykut Kocaman'ı Bırakmak İstemiyoruz"

EMRAH OKTAY - Konya spor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, adı Fenerbahçe ile anılan teknik direktör Aykut Kocaman'ı bırakmak istemediklerini söyledi.

Şan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile Aykut Kocaman'ın adının anılmasının "doğal" olduğunu belirterek, "Hocamız, Fenerbahçe'de gol kralı olmuş, şampiyonluk yaşamış birisi. Normaldir ancak biz de Konya spor olarak hocamızı bırakmak istemiyoruz. Çok özel nedenleri var belki. Onları zamanı geldiğinde konuşacağız. Eğer vazgeçilemeyecek bir durum olursa, bize en büyük başarıyı yaşatmış olan hocamızı en iyi şekilde uğurlamak isteriz." dedi.

Fenerbahçe'den kendilerine bir teklif gelmediğini vurgulayan yeşil-beyazlı kulübün başkanı, "Herhangi bir girişim olmadı. Hocamızın bir yıl daha sözleşmesi var. İki yıl da uzatmak için teklifte bulunmuştuk ama zannedersem o şu anda gerçekleşmez." diye konuştu.

Şan, Kocaman'ın adının Fenerbahçe ile anılmasının futbolcuları ve taraftarları olumsuz etkilediğine değinerek, "Futbolcuların da motivasyonunu bozabilir. Oyuncularımızın etkilenmemeleri mümkün değil. Taraftarlarımız da huzursuz oluyor. Biz, medeni insanlar olarak bunun kararını veririz ama bunun her gün haber yapılması, haliyle futbolcuyu ve taraftarı etkiliyor." açıklamasında bulundu.

"Sezonun zor geçeceği belliydi"

Şan, Spor Toto Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda hedefleri doğrultusunda mücadele ettiklerini, taraftarların müsterih olması gerektiğini kaydetti.

Çeyrek finalde mücadele ettikleri Ziraat Türkiye Kupası'nda iddialı olduklarını aktaran Şan, "Bu sene 3 kulvarda yarışmamız nedeniyle sezonun zor geçeceği belliydi. UEFA Avrupa Ligi'nde ilk senemiz olmasına rağmen bir tecrübe kazandık. Ligde üçüncülüğü yakalama imkanımız gözükmüyor ancak ilk 6'da olma gayreti içindeyiz. Ziraat Türkiye Kupası'nda iddiamız var. Kısmet olursa final oynamak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Yeşil-beyazlı kulüp için bundan sonraki başarı kriterinin Avrupa kupalarına katılma olduğunu vurgulayan Şan, "Geçen hafta olağan genel kurulumuzu yaptık. Orada, 'Bundan sonra Konya spor başkanlarının hedefi, en azından UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaktır. Eğer bunu başaramıyorsa o başkan bir daha aday olmasın.' dedim ve kendimi de bağlayan bir öneri ortaya attım." ifadelerini kullandı.

"Milli maçlar, Konya'daki futbol taraftarlığını değiştirdi"

A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya'da 4 maç yaptığını hatırlatan Ahmet Şan, milli maçların taraftar profilini de olumlu yönde değiştirdiğini aktardı.

Şan, şöyle devam etti:

"Konya Büyükşehir Belediye Stadı, Konyamızın çehresini değiştirmiştir. Milli takımımızı 4 kez ağırladık. 2016 Avrupa Şampiyonası'na giderken milli duyguların sahaya yansıdığını görmek bizleri mutlu etti. Çok umutsuz görünen bir başarıyı hep beraber yaşadık. Aynı zamanda o milli maçlar, Konya'daki futbol taraftarlığını da değiştirdi. İki senedir olumsuz tezahürat, küfür yok. Bunu başardık. İnşallah diğer statlarımızda da bunlar gerçekleşir. Diğer taraftan 30 bin kombinesi, 100 bini aşkın passoligi bulunan bir taraftar grubuna sahip olduk. Bu başarıyı devam ettirmek istiyoruz."

"Yerli futbolcunun yetişmesini ihmal etmemek lazım"

Konya spor Kulübü Başkanı Şan, Türk futbolunun sürekli yabancı oyuncu transferiyle gelişemeyeceğini belirterek, yerli futbolcu yetiştirmenin önemine değindi.

Konya Anadolu Selçuk spor ile pilot takım uygulamasını hayata geçirdiklerini aktaran Ahmet Şan, şöyle konuştu:

"Yerli futbolcunun yetişmesini ihmal etmemek lazım. Sürekli yurt dışından futbolcu getirerek Türk futbolu gelişmez. Konya spor olarak 3-4 senedir pilot takım uygulaması içindeyiz. Konya Anadolu Selçuk spor ile altyapımızdan yetişen veya dışarıdan bulduğumuz genç futbolcuların profesyonel hayata geçişini kolaylaştıran bir yapı içindeyiz. Bugün A takımımızda 3-4 futbolcumuz, o takımdan geliyor. Kendi açımızdan bir nebze olsun katkıda bulunuyoruz ama bunun yaygınlaşması lazım. Diğer türlü Türk futbolu ilerleyemez."

Türkiye'deki tesis yatırımına vurgu yapan Şan, "Ülkemiz, çağ atlamıştır. İnşallah Türkiye'de Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlar gibi büyük organizasyonlar gerçekleşir. Bu tesisler, artık böyle organizasyonlar için yeterli. Ülkemizde çok daha modern bir futbol ve spor dünyasını yaşıyoruz. Futbolun bireyleri olarak biz de üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz." değerlendirmesinde bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışının Beşiktaş ile Medipol Başakşehir arasında geçeceğini belirten Ahmet Şan, "İki takım kaldı. Bu saatten sonra hangisi hak ediyorsa onun başarmasını temenni ediyorum. Beşiktaş daha tecrübeli ama Başakşehir neden olmasın. İki takıma da bu yolda başarılar diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Spor

Aykut Kocaman Fenerbahçe Konyaspor Ahmet Şan Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title