Haberler

Ayının Saldırısına Uğradı, İlk Yardım Bilgisiyle Hayatta Kaldı

Ayının saldırısına uğradı, ilk yardım bilgisiyle hayatta kaldı- Bolu Dağı'nda ayı saldırısının ardından atletiyle yaralarına tampon yaparak, geceyi dere yatağında geçiren Şeref Öztürk, yürüyerek ulaştığı otoyolun kenarında bulunduDÜZCE (AA) - Bolu Dağı'nda dün ayının saldırısına uğrayan, yaralarına atletiyle tampon yapan 44 yaşındaki Şeref Öztürk, geceyi dere yatağında geçirmesinin ardından yürüyerek ulaştığı otoyolun kenarında bulundu.

Ayının saldırısına uğradı, ilk yardım bilgisiyle hayatta kaldı- Bolu Dağı'nda ayı saldırısının ardından atletiyle yaralarına tampon yaparak, geceyi dere yatağında geçiren Şeref Öztürk, yürüyerek ulaştığı otoyolun kenarında bulunduDÜZCE (AA) - Bolu Dağı'nda dün ayının saldırısına uğrayan, yaralarına atletiyle tampon yapan 44 yaşındaki Şeref Öztürk, geceyi dere yatağında geçirmesinin ardından yürüyerek ulaştığı otoyolun kenarında bulundu. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Abant İzzet Baysal Üniversitesinde çalıştığını, ormanlarda gezmeyi sevdiğini belirterek, kestane toplamak için dün ormana gittiğini, hava kararmaya başlayınca da dönüşe geçtiğini söyledi. Ormanda yürürken 25 metre uzaklıktaki ayıyı gördüğünü anlatan Öztürk, "Yanımda patlayıcı, silah falan yoktu. Olsa da ayı atmaya fırsat vermez. Ayı hemen yanımda bitti. Saldıracağını anlayınca yolun altına doğru attım kendimi. O esnada kalçamdan yine de ısırmış, bağırınca kaçtı" şeklinde konuştu. "Kan kaybetmeye başlayınca atletimi kesip tampon uygulamaya başladım" diyen Öztürk, "İçimde eşofman vardı, onu kesip sardım. Yürümeye başladım ama baktım ki kan kaybediyorum. Gözlerimde bulanıklık ve midemde bulantı başladı. Oturup dinlendikten sonra tekrar yürüdüm. Baktım olmayacak, bir derenin yatağında sabaha kadar bekledim. Kurtarma ekipleri aradılar ama ulaşamadılar bana. Ölümle pençeleştim" ifadesini kullandı. Hava aydınlanınca yarasına yeniden tampon uyguladığını aktaran Öztürk, şunları söyledi: "Çantamda bulunan şeker ve bisküvilerden yedim. İyi hissedince de yola çıktım. Milim milim indim aşağıya doğru. Otoyolun yanındaki servis yoluna indim. İki kilometre daha yürüdükten sonra görünecek yüksek noktaya çıktım. Orada bir köylü beni buldu. Telefonla hemen ekiplere haber verdik. Beni alıp hastaneye getirdiler. Bu olay benim için bir imtihandı. Resmen ölümden döndüm. İkinci ısırığı vursa kurtulma şansım olmazdı. Bir daha mümkün değil ormana gitmem."Öte yandan, hastane yönetiminden yapılan açıklamada, Öztürk'ün yarım litre kan kaybettiği, sağ kalçasında kemiğe kadar ulaşan 15 santimetre derinliğinde 2 diş izi bulunduğu ve bir miktar doku kaybı olduğu bildirildi. -

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Üniversitesi Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title