Haberler

Ayılar Arı Kovanlarına Saldırdı

Kastamonu’nun Küre ilçesinde arı kovanları ayıların saldırısına uğradı.

Kastamonu'nun Küre ilçesinde arı kovanları ayıların saldırısına uğradı.

İkizciler Köyü Koşcuvaz Mahallesi'nde Aydın Sever'e ait 15 arı kovanı, ayılar tarafından parçalandı. İkizciler Muhtarı Mehmet Siviş, ayı saldırılarından ötürü köylünün psikolojisinin bozulduğunu ifade ederek, "Köyümüzde 1 kişiye ait 15 arı kovanı ayılar tarafından parçalandı. 15 kovan arı telef oldu. Arı kovanlarının ayı saldırılarına karşı güvende olması için yerden yüksek çardak yapmalarına karşın saldırılara maruz kalıyoruz. Aç kalan ayıların sürekli bölgedeki kovanları parçalıyor" diye konuştu.

"ARILAR KORUMA ALTINDA AMA BİZİ KİM KORUYACAK"

Aynı bölgede arıcılık yapan Aydın Sever, köyde 110'e yakın kovan bulunduğunu ve bu saldırılardan dolayı çaresiz kaldıklarını söyledi. Sever, "Gece uykularımız kaçıyor. Arıcılar olarak bölgede sıra ile nöbet tutmak istiyoruz. Ancak ayı ile şaka olmaz. Gece bize bile sardırır düşüncesi ile korkuyoruz. Ayı vurmak yasak. Ayılar koruma altında ama biz arıcıları kim koruyacak?" şeklinde konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Aydın Küre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title