Haberler

Ayhan Şahenk Vakfı'ndan Vanlı Otistik Çocuklar İçin Okul

Van'da, Ayhan Şahenk Vakfı tarafından yaptırılacak Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinin temeli atıldı

Van'da, Ayhan Şahenk Vakfı tarafından yaptırılacak Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinin temeli atıldı.

Edremit ilçesinde 6 bin 680 metrekare kapalı alanda 30 derslikli inşa edilmesi planlanan eğitim merkezi için temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Ayhan Şahenk Vakfı Genel Başkanı Zafer Nuri Eraslan, Türkiye'de 125 bin otistik çocuk bulunduğunu belirterek, bu çocuklardan yalnızca 2 bin 114'üne eğitim verilebildiğini söyledi.

Türkiye'de, otistik çocuklara eğitim veren 23 merkez bulunduğunu anlatan Eraslan, kentte yapılacak merkezin öneminin, çocukların eğitime başlamasıyla daha iyi anlaşılacağını, bu okullarda eğitim gören çocukların, topluma katılarak toplumla yaşamaya başlayacağını dile getirdi.

Vali Aydın Nezih Doğan da kentte tespit edilen otistik çocuk sayısının 50 olduğuna dikkati çekerek, gerçek sayının bu olmadığını ifade etti.

Sayının daha fazla olduğunu vurgulayan Doğan, otistik çocukların eğitimine yönelik kentte 3 merkez bulunduğunu ve bu sayının yetersiz olduğunu kaydetti.

Doğan, bu alanda özel eğitim veren okullara daha fazla ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, "Geçmişe göre bu tür çocukların topluma kazandırılması için farklı politikalar uygulandı. Bu yönde yapılan çalışmalara sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Umuyoruz Ayhan Şahenk Vakfı'nın yaptırdığı bu eğitim kurumunun dışında diğer gruplar da böyle yatırımlar yapar. Çünkü bu tür özel eğitim merkezleri açan insanlar daha mutlu oluyor" ifadelerini kullandı.

Vali Doğan, konuşmasının ardından AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, eşi Hatice Doğan, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Başkanı Eraslan ve Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ilk temele ilk harcı dökmek için butona bastı. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Ayhan Şahenk Nezih Doğan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title