Haberler

Ayhan: "Ordunun Savaşta Aç Kaldığı Uydurmadır"

Balıkesirli tarihçi yazar Aydın Ayhan, Çanakkale Savaşları’nda askerlerin aç kaldığına dair haberlerin uydurma olduğunu ileri sürdü.

Balıkesirli tarihçi yazar Aydın Ayhan, Çanakkale Savaşları'nda askerlerin aç kaldığına dair haberlerin uydurma olduğunu ileri sürdü.

Tarihçi yazar Aydın Ayhan, Çanakkale Savaşları ile alakalı Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yakınları Derneği'nde sergi açtı. Serginin kurdelesini Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu birlikte kesti. Aydın Ayhan, protokol üyelerine sergiyi gezdirerek belgeler hakkında bilgi verdi.

Ayhan, ordunun Çanakkale Savaşı sırasında aç kalmadığını iddia ederek, "Meşhur bir yalan vardır, ordumuz aç kaldı, yemek bulamadı diyorlar. Hayır, çok ciddi yemekler çıktı. Bu istihkam taburuna verilen o günkü evraklardan bende 70-80 tane var. 19 kilo 500 gram et diyor. Çok ciddi yemekler çıkmış o zaman. Birileri uyduruyor" dedi.

Karneleri dağıtamadan şehit oldu

Aynı dönemde bir öğretmenin hazırladığı karneleri öğrencilerine vermeden askere alındığını belirten Ayhan, "Balıkesir'in Kamçılı köyünde bir ilkokul öğretmeni ilk yarı karnesini dağıtmış. Daha sonra 2. yarı karnelerini hazırlamış. Karneler dağılmadan 1 hafta önce askere almışlar öğretmeni. Öğretmen bunları ailesine teslim ederek, ben bunları gelince veririm demiş. Savaşın kısa süreceğini zannederek, şehit olmuş ve gelememiş. Bunlar sahiplerine ulaşamayan karneler" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ersin Yazıcı Aydın Ayhan Balıkesir Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title