Haberler

Ayhan'ın Sorusuna Bakan'dan 2 Cümlelik Yanıt

Güncelleme:

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Siverek't Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) kapatılmasına dair Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na verdiği 5 maddelik soru önergesine 2 cümlelik yanıt geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Siverek'te Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) kapatılmasına ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle sunduğu önergeye Bakan Faruk Çelik'ten 2 cümlelik yanıt alabildi.
İlçede kayıtlı olan 10 bin çiftçi bulunduğunu belirten HDP'li Vekil Ayhan TMO nun kapatılması çiftçilerin mağdur edildiğini belirterek sorunu meclis gündemine taşıdı. Vekil Ayhan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na 5 maddede yanıtlanması istemiyle soru önergesi sundu.

AYHAN ŞU SORULARI YÖNELTMİŞTİ
Ayhan yazılı soru önergesinde şu sorulara yer vermişti: "Şanlıurfa ili Siverek ilçesindeki TMO'nun alan ve depolarının satıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise satılma gerekçesi nedir? TMO'nun kapatılması ile yaşanabilecek mağduriyetler konusunda önlem alınmış mıdır? Alınmış ise bu önlemler nelerdir? TMO'nun kapatılması ile çiftçiler, tüccarların insafına bırakılmış olmuyor mu? Siverek'te yeni TMO açılması ile ilgili herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa bu çalışmalarınız ne aşamadadır, ne zaman bitirmeyi planlıyorsunuz? Yeni TMO açılacak ise yenisinin tamamlanması beklenilmeden mevcudun satılmasını gerektirecek aceleciliğin nedeni nedir?"

BAKAN ÇELİK: ÜRETİCİ MAĞDURİYETİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
Aradan geçen süre içerisinde HDP'li Vekil sorularına istediği gibi yanıt alamadı. Bakan Faruk Çelik 5 maddelik soruya 2 cümleyle yanıt verdi ve çiftçilerin mağdur edilmediğini 2 cümleyle şöyle özetledi: "TMO üretici mağduriyetini önlemek için her türlü tedbiri zamanında almaktadır. Siverek üreticileri köylerinin yakınlık durumuna göre ürünlerini Hilvan, Bozova, Viranşehir ve Şanlıurfa iş yerlerinden herhangi birine götürebilmekte olup, üretici mağduriyeti söz konusu değildir." (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title