Haberler

Aydos Gaziler Zirve Tırmanışı Gerçekleştirildi

Konya'nın Ereğli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanlığı ve Ereğli Dağcılık Kulübü'nün (ERDAK) ortaklaşa düzenlediği "3. Aydos Gaziler Zirve Tırmanışı" gerçekleştirildi.

Konya'nın Ereğli ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanlığı ve Ereğli Dağcılık Kulübü'nün (ERDAK) ortaklaşa düzenlediği "3. Aydos Gaziler Zirve Tırmanışı" gerçekleştirildi.

Aralarında, 5 Kıbrıs ve Güneydoğu gazisinin de bulunduğu, ülkenin dört bir tarafından gelen 120 kişilik dağcı gruplar, Bolkar Dağları'nın 3 bin 430 metrelik ikinci en yüksek zirvesi Aydos'a tırmandı. Zirveden birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Tırmanış öncesi Halkapınar ilçesi Almauşağı mevkisinde kamp kuran dağcılar, sabah 4'te tırmanışa başladı. Yaklaşık 6 saatlik tırmanışın ardından zirveye ulaştı. Yaşları 45 ila 65 arasında değişen 5 gazi, ellerinde Türk bayraklarıyla tırmanışlarını başarıyla tamamladı.

Zirvede Bolkarlar'ın eşsiz manzarasında bir süre dinlenen ve hatıra fotoğrafı çektiren gaziler ile Uşak, Manisa, Karaman, Ankara, Tekirdağ, Adana, Denizli, Mersin, Erzincan, Aksaray, Muğla, İstanbul, Edirne, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Antalya ve İzmir den gelen dağcı gruplar Aydos Dağı zirvesinin tadını çıkardılar.

Zirve de saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Ereğli Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve Kıbrıs gazisi Mehmet Emin Özyurt, bu tırmanışın Türkiye Dağcılık Fedarasyonu'nun yıllık faaliyet programına eklenmesi için ERDAK tarafından gerekli başvurunun yapıldığını söyledi.

Organizasyon sorumlusu ERDAK Başkanı Murat Alan da tırmanışla ilgili bilgiler aktarırken 120 dağcı ve gazi ile Almauşağı kamp alanında toplandıklarını söyledi.

Alan, "ERDAK ve Aydos Dağcılık Topluluğuna bağlı tecrübeli dağcılar eşliğinde sabah saat 04.00'te yürüyüşe 93 kişi ile başladık. Yaklaşık 6 saatte zirveye 85 kişi ile ulaştık. 60 yaşın üzerindeki gazilerimizin performansına göre tempoyu ayarladığımız tırmanışımızda 5 gazimize de zirve yaptırdık. Ülkemizin toprak bütünlüğünün ve varlığımızın nedeni olan şehitlerimizi saygıyla anma ve gazilerimizi onurlandırmak için Aydos tırmanışını gerçekleştirdik. Bu faaliyet kahraman gazilerimize adanmış, Türkiye'deki tek tırmanış etkinliğidir. Bu gururu bizimle paylaşan tüm dağcı dostlarımıza gönül dolusu sevgiler saygılar sunarız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Ereğli Eylül Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title