Haberler

Aydınlılardan Kızılay'ın Kan Bağışı Kampanyasına Destek

Güncelleme:

Kızılay Aydın Kan Merkezi, Efeler Atatürk Kent Meydanında kan stoklarının azalması nedeniyle kan bağışı kampanyası düzenledi.

Kızılay Aydın Kan Merkezi tarafından Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda kan stoklarının azalması nedeniyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Ramazan ayı, bayram tatili ve sıcaklar nedeniyle kan stoklarının azalması Kızılay'ı harekete geçirdi. Kan stok seviyesinin yükseltilmesi amacıyla Kızılay Aydın Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi. Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda Türk Kızılayı Kan Bağışı gezici TIR'ı Aydınlılardan kan bağışı kabul edilerek kent meydanına açılan stantla da Aydınlılara kan bağışının önemi anlatıldı.

Yaz aylarında kan stoklarında düşüş yaşanmasından dolayı ihtiyaç olan kanı karşılamak amacıyla böyle bir kampanya düzenlediklerini kaydeden Aydın Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol, "Kan insan dışında kaynağı olmayan hayati bir sıvıdır. Bu yüzden insan bütün enerjisini kana borçludur. 18-65 yaş aralığındaki kilosu 50'nin üzerinde olan herkesi kan vermeye bekliyoruz. Kan vererek vücuttaki kanlar da kendini yenilemiş olur ve düzenli kan bağışı sayesinde insanlar eskisinden daha sağlıklı bir vücuda kavuşur. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kan bir gün değil yıl 12 ay ihtiyaç duyulan hayati bir sıvı olup ihtiyaç olan kana bir gün bizim de muhtaç olabileceğimizi unutmamamız gerekir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kızılay Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title