Haberler

Aydınlık, Karakeçili Ve Oğul'u Kaçmakla Suçladı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, eski il başkanı Ömer Karakeçili ile milletvekili adayı Hasan Oğul'u partiden kaçmakla suçladı.

CHP Şanlıurfa il başkanlığına bugüne kadar beş defa seçimle iki defa da kayyumla gelen Aziz Aydınlık, partisinde daha önce il başkanlığı yapan Ömer Karakeçili ile milletvekili adayı olan Hasan Oğul'a yönelik yaptığı eleştirilerde onları partiden kaçmakla suçladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Örgütü önceki Pazar genel kurul toplantısını yapmış, daha önce defalarca seçimlerle ve kayyumlarla il başkanlığına gelen birisi olarak tanınmış Aziz Aydınlık ve ekibi yeniden seçilmişti. Tek liste ile yapılan kongrede il başkanlığına seçilen Aydınlık, bugünlerde seçimin ardından dağılan partisini toparlamaya çalışıyor. Bunu yaparken de partisinde il başkanlığı ve milletvekili adayı olmuş isimlere ağır eleştirilerde bulunuyor. Gazete İpekyol'a konuşan Aydınlık, özellikle Ömer Karekeçili ve Hasan Oğul'u partiden kaçmakla suçladı. CHP'nin iktidara gelmesi halinde Urfa'da hiçbir sorununun kalmayacağını kaydeden Aydınlık, bölgedeki olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmede ise herkesin sorumluluk alması ve ateşin durdurulması için çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.

AYDINLIK: KARAKEÇİLİ'NİN YAPTIĞI AYIPTIR

CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, partisinin Rusya tutumunu beğenmediğini söyleyerek partiden ayrılan eski il başkanı Ömer Karekeçili'ye adeta ateş püskürdü. Karakeçili'nin istifasını gereksiz ve ayıp olarak nitelendiren Aydınlık, "Ömer Karakeçili niye istifa etti bilmiyorum. Duyduğuma göre partimizin Rusya duruşunu beğenmediği için istifa etmiş. Ben bunu gereksiz ve ayıp olarak nitelendiriyorum. Parti politikasını beğenmiyorsan neden iki yıldır görev yapıyorsun. Yani görev verilmediği zaman mı partiyi beğenmiyorsun? 2011-2013 yılları arasında ben il başkanı değildim ama bir gün olsun partimi eleştirip, beğenmiyorum demedim. Her zaman partimin yanında durdum, duruşumu korudum. Partimden hiç ayrılmadım. Benim için önemli olan tek şey, Cumhuriyet Halk Partisi'dir." şeklinde konuştu.

'HASAN OĞUL KAÇTI GİTTİ'

CHP'ye geçtikten sonra hem il başkanlığı hem de milletvekili adayı olan Hasan Oğul'un istifasını da kaçmak olarak nitelendiren Aziz Aydınlık, "Buradaki dedikoducular, kendini bilmeyenler, gidip genel merkezde bazı şeyleri anlatıyor, dillendiriyorlar. İşte Hasan Oğul gibi insanlar, Diyarbakır'da toplantıda 'bir tarafım Dicle bir tarafım ise Fırat, üç milletvekili çıkaracağız' diye konuşma yaptı. Sonuç olarak üç ay sonra partiyi bırakıp kaçtı. Milliyetçi Hareket Partisi'nden aday oldu." dedi.

'BEN SEÇİMLE GELMİŞ BİRİYİM'

Partisinin il başkanlığı konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Aydınlık, "Biz eğer beş sefer seçimle, iki defa da kayyumla gelmişsek, demek ki bizim Cumhuriyet Halk Partisi'ne verdiğimiz bir emek var. Bizim dostlarımız, birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız var, ondan dolayı bize oy veriyorlar. Tabi ki, burada 2-3 yılda bazı sıkıntılar oldu. Bunu inkâr edemeyiz. Bu süreçte 3-5 il başkanı geldi gitti, bazıları görevi bırakıp gitti. Böyle şeylerin partilerde olması normaldir." diye konuştu.

'URFA'DA HİÇBİR SORUN KALMAYACAK'

CHP'nin iktidara gelmesinden sonra Urfa'da hiçbir sorun kalmayacağını öne süren Aydınlık, "Şimdi buradan Urfalılara söylemek istediğim şey, gençlik kolları olsun, kadın kolları olsun, çalışma sistemimiz olsun, öncelikle yapılandırmayı sağlam yapmamız gerekiyor. CHP iktidara geldiğinde Urfa'da sorunlar bitecek, en büyük sorun olan işsizlik ortadan kalkacak. Herkes rahat bir şekilde gidip okuyabilecek." dedi.

'BÖLGEDEKİ ATEŞİN DURDURULMASI LAZIM'

Güneydoğu'da yaşanan olayların insanların hayatlarını ciddi şekilde etkilediğini de belirten Aydınlık "Şu an Doğu ve Güneydoğu'da hayat bitmiş durumda, en basiti kepenkler bile kapalı. Peki, bir iş sahibi malını satmazsa nerden para gelecek? Hal böyle olunca, o kişinin itibarı gidiyor, birden bitiyor. İnsanlarımız bu kadar zor durumda. Bu sıkıntıları not edip, genel başkanımıza bildiriyoruz. Sıkıntıların had safhada olduğunu söylüyoruz. Fabrikalar kapanıyor, iflas eden edene. 7 Haziran ile 1 Kasım arasında 65 bin kişi bölgeden göç etmiş, oyunu bile kullanmamış, yani bundan daha vahim bir şey var mı? Bu sayının içinde bakkal var, çiftçisi var, fabrikatörü var. Bölgede hem iş bitiyor hem de insanların üzerine kurşun yağıyor. Bir an önce bölgenin sıkıntısının giderilmesi lazım, bu ateşin durdurulması lazım. Kurşunların sıkılmaması lazım. En büyük sıkıntımız bu, herkes elini, taşın altına koymalı." şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title