Haberler

Aydınlı Üreticinin Et Balık Kurumu Talebi

Güncelleme:

Aydın Ziraat Odası Başkanı Posacı, soğuk hava deposu sorununun çözülmesi halinde Et ve Balık Kurumu'nun faaliyete geçebileceğini söyledi.

Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Aydın'da soğuk hava deposu sorununun çözülmesi halinde Et ve Balık Kurumu'nun faaliyete geçebileceğini belirtti.

Et ve Balık Kurumu'nun faaliyette olduğu kentlerde et fiyatlarına müdahalesinin söz konusu olduğunu kaydeden Posacı, kurumun Aydın'da faaliyet göstermemesinin sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, "Kentimizde et tüketimi fazla olmadığından az talep, çok arz var. Bu nedenle et fiyatları oldukça düşük. Bununla birlikte kaba yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle üreticiler ellerindeki hayvanları çıkarma arzusu içersindedir. Bu tür durumlarda Et Balık Kurumu devreye girerek et fiyatlarındaki istikrarı koruyor. Ancak kentimizde bu kurum faaliyette değil. Et Balık Kurumu'nun eksikliğini hayvan üreticilerimiz fazlasıyla hissediyor" dedi.

BAKANLIĞA İLETTİK

Et Balık Kurumu'nun kentte faaliyete geçmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli ile görüştüklerini ve olumlu sinyaller aldıklarının altını çizen Posacı, "Kentimizde geçtiğimiz günlerde yapılan tarım istişaresi toplantısında Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli'ye bu konuyu ifade ettik. Şelli tarafından bize Aydın'da bir Et ve Balık Kurumu tesisi kurulabileceği, kiralama yöntemi ile kurumun çalışmalarına başlayabileceği, ancak bunun için öncelikle soğuk hava depoları konusundaki altyapı sorununun çözülmesinin gerektiği söylendi. Denizli Belediyesi mezbahasının sembolik bir ücretle Et ve Balık Kurumu'na devrolduğunu biliyoruz. Soğuk hava deposu sorunumuz çözüldüğü taktirde Et Balık Kurumu herhangi özel bir mezbaha ya da belediye mezbahası ile anlaşarak kentimizde hayvan kesimi yapabilir. Et ve Balık Kurumu piyasanın altında 13- 13,5 TL arasında kuranlık kesimi yaptığı için 1 ile 1,5 TL'lik manipülasyon Aydınlı çiftçiye büyük kazanç sağlar" diye konuştu.

Aydın Ziraat Odası Başkanı Posacı, kaba yem fiyatlarının pahalı olması nedeniyle üreticilerin sıkıntılı olduğunu, Aydın yöresinde geniş ekili alanları bulunan arpa otunun kaba yem desteklemeleri içersine alınmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ferhat Şelli Rıza Posacı Aydınlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title