Haberler

Aydınlı Tarihçi Son Yolculuğuna Türk ve Azerbaycan Bayraklarıyla Uğurlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın görevlendirmesiyle 8 yıldır görev yaptığı Bakü'de geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Aydınlı tarihçi Ali Devrim, son yolculuğuna tabutuna sarılan Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla uğurlandı.

Azerbaycan'da Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde idarecilik yapan ve son olarak TDAV Türk Dünyası Atatürk Lisesi'nde okul müdürü olan Aydınlı Tarih Öğretmeni Ali Devrim, Bakü'de önceki gece geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Aydın'ın sevilen tarihçisi Ali Devrim'in yakınları tarafından teslim alınan cenazesi baba ocağı olan Aydın'a getirildi. Devrim için bugün ikindi namazına müteakip Efeler merkez Beycami'de cenaze töreni düzenlendi. Törene MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, Devrim'in yakınları ve çok sayıda seveni katıldı.

Ali Devrim'in Türk ve Azerbaycan bayraklarına sarılan tabutu kılınan cenaze namazının ardından bir süre sevenlerinin omuzlarında taşındı. Devrim'in cenazesi Kemer Mezarlığı'nda dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Aydın'a uzun yıllar hizmet ederek binlerce öğrenci yetiştirmiş bir insan olan Devrim, evli ve 3 çocuk sahibiydi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Azerbaycan Ali Devrim Aydınlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title