Haberler

Aydınlı Tabipler Otomasyon Sisteminden Şikayetçi

Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, Aydın merkez Efeler ilçesinde 2. basamak devlet hastanelerinde uygulamaya geçilen otomasyon sisteminin sebep olduğu aksaklıklardan dolayı rahatsız olduklarını ifade etti.

Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, Aydın merkez Efeler ilçesinde 2. basamak devlet hastanelerinde uygulamaya geçilen otomasyon sisteminin sebep olduğu aksaklıklardan dolayı rahatsız olduklarını ifade etti.

Aydın merkez Efeler ilçesindeki Aydın Devlet Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ve Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 1 Mayıs'ta değiştirilen bilgisayar otomasyon sistemi ile hizmetlerin durma aşamasına geldiğini dile getiren Aydın, bu değişimin 10 yılda 5. Otomasyon değişimi olduğunu kaydetti. Durumdan oldukça rahatsız olduklarını beyan eden Aydın, sorumluların hekimler değil sistemden kaynaklandığını vurguladı.

"SAĞLIK HİZMETLERİ DURMA NOKTASINA GELMİŞTİR"

Yapılan yeni otomasyon siteminin pratik olmadığını ve hekimlerin iş yükü arttırdığını iddia eden Aydın, "Aydın Tabip Odası olarak daha önce yaptığımız açıklamalarda Aydın İli'nin sağlık kuruluşlarının donanımı ve sağlık çalışanlarının sayısı bakımından Türkiye'de orta sıralarda olduğunu, bunun bizim hekimler olarak daha kaliteli sağlık hizmeti vermemizi engellediğini belirtmiş idik. Bu zor koşullarda biz hizmet verir iken 1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren Aydın İli merkezinde Aydın Devlet Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ve Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde bilgisayar otomasyon sistemi değiştirildi. Bu değişim son 10 yılda 5. bilgisayar otomasyon sistemi değişimi uygulamasıdır. Bu yeni bilgisayar otomasyon sistemi ile Aydın merkezde 2. basamak devlet hastanelerinde verilmekte olan hizmetler hem hastalar hem sağlık çalışanları için işkence haline gelmiş, sağlık hizmetleri durma noktasına gelmiştir. Önceki sistemde yapılan tüm uygulamalara ulaşılamadığı için hastanelerin hafızası sıfırlandı. Bu otomasyon sistemi hastaların randevu almasından, tetkik istenmesine, rapor çıkarılmasına, ilaç yazılmasına, hastaların yatırılmasına, tıbbi işlem yapılmasına, yapılan işlemlerin kayıt altına alınmasına, faturalandırılmasına gibi tüm hizmetlerde aşırı şekilde yavaşlama, hizmet verememe ve yanlışlara sebebiyet vermiştir. Kullanıma başlanan otomasyon sisteminin kullanışının pratik olmaması, yeni teknoloji ve mevzuata uygun olmaması bizlerin iş yüklerini yüzde 100 arttırmıştır. Bu artan iş yükleri hasta hekim ilişkisini bozmakla, gereksiz sürtüşmelere sebebiyet vermekle iş ortamı barışı ve huzurunu bozmaktadır. Bu sistem hastaların iyi, hızlı, kaliteli sağlık hizmeti almasını engellemektedir. Yine bu uygulama Aydın merkezi Devlet Hastanelerinde hasta sayılarında, yapılan tıbbi işlemlerde ciddi azalmaya sebebiyet vermiştir. Bu sayısal azlığın hastane gelirinde azalmaya sebebiyet vermesi kaçınılmazdır" dedi.

"SORUMLUSU BİZ HEKİMLER DEĞİLİZ"

Yaşanan bu olumsuzluğun sağlık çalışanlarına bağlanılmasına karşı olduklarını öne süren Aydın, "1 aydır Aydın Devlet Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde uygulamaya geçilen otomasyon sisteminin sebep olduğu sağlık hizmetlerindeki kargaşa, hukuksal durumlar, hastane gelirlerinin azalmasının sorumlusu biz hekimler değiliz. Bu hatalı uygulamanın bedelini de biz ödemek istemiyoruz. Tüm sağlık çalışanları ve kuruluşlarının gelirlerinin çoğunu döner sermayeye bağlı performans ücretleri oluşturmaktadır. Günümüz bilişim uygulamalarından uzak pratik olmayan ve sürdürülmesi mümkün olmayan bu hatada ısrar edilmesi sağlık kuruluşlarının iflasına kadar gidecek, maddi kayıplara sebebiyet verecektir. Hasta hekim ilişkisini bozan, iyi hekimlik uygulama alanı bırakmayan bu uygulamada ısrar edilmesini bizler anlamıyoruz. Bizler bu hatayı, sorumluluğu, mali faturanın bedelinin sağlık çalışanlarına çıkarılmasını kabul etmiyoruz. Aksi bir durumda tüm sağlık çalışanları ile birlikte her türlü örgütsel eylemlilik faaliyetlerimizle bu yanlışı protesto edeceğimizi şimdiden ilan ediyoruz" diye konuştu.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SİSTEM DEĞİLDİR"

Devlet Hastanelerinde yeni geçilen bilgisayar otomasyon sistemi uygulanabilir ve sürdürülebilir bir sistem olmadığını anımsatan Aydın, "Bu durum hekim ve sağlık çalışanları olarak bizlerin size doğru, hızlı, kaliteli sağlık hizmeti vermesini engellemekte, zorlaştırmaktadır. Vatandaşa layık görülen bu çağdaş olmayan uygulamaların sebebi biz hekimler ve sağlık çalışanları değildir. Aydın merkezde Devlet Hastanelerinde yeni geçilen bilgisayar otomasyon sistemi uygulanabilir, sürdürülebilir bir sistem değildir. Hatada ısrar sağlık kuruluşları, sağlık çalışanları, hastaneler olarak bu sistemin altında topyekün kalmamıza sebebiyet verecek olup bu ise ciddi bir kaos ortamı yaratacaktır. Biz Aydın Tabip Odası olarak Aydın halkına yaraşır kurumlarda, modern, çağdaş tıbbi donanımları ile iyi hekimlik hizmeti vermek istiyoruz. Tüm yetkilileri de bu ortamları kurmaya, sahip çıkmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Devlet Hastanesi Mustafa Kemal Atatürk Metin Aydın Aydınlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title