Haberler

Aydınlı Öğrencilerden Radar Kart Projesi

Efeler Fitnat Nihat Azizler İlkokulu, gerçekleştirdiği örnek proje ve çalışmalarla farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Efeler Fitnat Nihat Azizler İlkokulu, gerçekleştirdiği örnek proje ve çalışmalarla farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Çalışmalar, projeler ve okul hakkında bilgiler veren Okul Aile Birliği Başkanı Yakup Turali "Okulumuzda bir Okul Koordinasyon Merkezi bulunmakta. Bu koordinasyon merkezi Sosyal İşler Şubesi, Sportif İşler Şubesi, Değerler Akademisi Şubesi, Rekreasyon Şubesi, Çevre ve Eko Okul Şubesi, Okul Fiziki İhtiyaçları Temin Şubesi, Comenius ve Erasmus Şubesi, Sağlık İşler Şubesi, Kurumsal İlişkiler Şubesi, Okullar Hayat Olsun Şubesi olmak üzere 10 birimden oluşmaktadır. Her bir birimimizde görevli öğretmenler, veliler ve mahalle halkından insanlar bulunmakta. Okul Müdürü Soner Koç tarafından verilen 1 yıllık faaliyet planlarıyla herkes okulumuz için canla başla çalışmaktadır" dedi.

Okullarında birçok farklı uygulamanın da hayata geçirildiğini söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Turali" Velilere yönelik yapmış olduğumuz etkin anne ve baba, sağlıklı beslenme eğitimlerinin geri dönüşleri çok olumlu oldu. Ayrıca velilere yönelik toplu SMS sistemi de okul duyurularının ve öğrencilerin durumlarını velilerimize kesintisiz bir şekilde aktarmamızı sağlıyor. Öğrencilerimize yönelik radar kart projesi ile okul içinde 23 müfettiş öğrenci görevlendirmiş bulunuyoruz. Müfettiş öğrencilerimiz ellerinde bulunan yeşil ve kırmızı kartları kullanarak okulumuzda bir otokontrol sistemi kurmamızı sağlıyor. Bu şekilde yere çöp atan, küfür eden ve uygunsuz davranışlarda bulunan öğrencilerimize müfettişlerimiz kırmızı kart gösteriyor. Bunun yanında çevreyi temiz tutan çöpleri çöp tenekesine atan ve arkadaşları ile uyum içinde olan öğrencilere de yeşil kart gösteriliyor. Yeşil kart alan öğrencilerimiz ödüllendirilirken, kırmızı kart alan öğrencilerimiz ne yazık ki bu ödülden mahrum kalıyorlar. Yani ceza almıyorlar, ödüllerden, güzel imkanlardan mahrum bırakılıyorlar.

HAGO P10 PROJESİ İLE BAŞARILI ÖĞRENCİLER

İdeal Öğrenci, İdeal Sınıf Çalışması ile her hafta örnek öğrencilerin seçildiğini söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Yakup Turali, "Okulumuzda her hafta örnek öğrenciler seçiliyor. Örnek öğrencilere ideal öğrenci unvanı veriliyor. Bu öğrencilere Cuma günleri bayrak töreninde nazar boncuğu takılması uygulaması yapılıyor. Öğrenciler onura ediliyor. Ayrıca velilerine gurur mektubu veriliyor. Velilerde mutlu oluyor. Öğrencilerde sınıflarını düzenli ve temiz tutmaları durumunda haftanın en temiz sınıfı olarak Cuma günleri törende ideal sınıf ödülü alıyorlar. Okulun hademeleri bu projeler uygulanmaya konduktan sonra çok rahat ettiklerini mutlulukla ifade ediyorlar. Ayrıca her sabah tüm öğrencilerimize ders başlamadan,5 dakika müzik eşliğinde sabah sporu yaptırılıyor. Çocuklar derse girmeden önce okul bahçesinde spor figürleri ile dans ediyorlar. HAGO P10 projesi (Hızlı-Anlayarak-Güzel-Okuma) Ledle kayan yazı ilesınıf seviyesine göre yarışmalar yapılıyor. Okulda öğrenciler sınıf seviyesine göre dakikada 50 ile 140 kelime arasında okuma yapıyorlar. Her öğrenci kendi ile yarışıyor" dedi.

KENDİ İLE YARIŞAN ÖĞRENCİ BİLGİ YARIŞMASI

Okul genelinde tüm öğrencilerin eğitim ve öğretim başarısını ayrı ayrı arttırmaya yönelik Kendisi ile Yarışan Öğrenci Bilgi Yarışmaları uygulamasını hayata geçirdiklerini kaydeden Turali, "Okul girişinde ödüllerin resimleri, yarışma teknik şartnameleri asılı. Yarışma sınıfın en çalışkan çocuğuna göre değil tüm öğrencilerin başarı ortalamasına göre bireysel olarak hesaplanıyor. Yani her öğrenci hem kendisi hem de arkadaşı için çalışmak zorunda. Milenyum çan eğrisi sistemi kullanılmaktadır. Merdiven alınlarına yazılmış yazılarla, Geştalt bilinçaltı yöntemini uyguladıklarını vurgulayan Okul Yetkilileri" Bazı vurgulanmak istenen kelimeleri tersten yazdık. Öğrencilerimizin bilinçaltı algılamalarını geliştirmeye çalıştık. Okul içi koridorlarda sokaklar oluşturduk. Bilim sokağı, spor sokağı, beslenme sokağı, yabancı dil sokağı, müzik sokağı, resim sokağı, sağlık sokağı. Bu sokaklar genel kültürü arttırmaya yönelik düzenlenmektedir. Okul da koridorlarda bulunan LCD televizyonlarımızdan da yapmış olduğumuz uygulama ve faaliyetler gün boyu yayınlanmaktadır" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydınlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title